Siyaset Vali Tuna: Gelecek Nesillerimiz Türk Sporunu Unutmamalı

Vali Tuna: Gelecek Nesillerimiz Türk Sporunu Unutmamalı

27.08.2013 - 15:48 | Son Güncellenme:

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Geleneksel Türk Sporları Günleri'nde atlı okçuların yaptıkları gösteri Eskişehir halkı tarafından yoğun ilgi gördü.

Vali Tuna: Gelecek Nesillerimiz Türk Sporunu Unutmamalı


Gösteriye; Vali Güngör Azim Tuna, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Vali Yardımcıları Dr. Ömer Faruk Günay, Ali Çetin, İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Şahin ve çok sayıda Eskişehirli katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Tuna, Türk medeniyet tarihinde atın önemli bir yeri olduğuna değindi.

Gelecek neslin, Türk sporunu unutmaması gerektiğini ifade eden Vali Tuna, konuşmasını şu sözleriyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Geleneksel sporlarımıza da bir farkındalık oluşturmak, onları unutmamak, çocuklarımıza da unutturmamak için bu işe gönül vermiş kişileri ilimize davet ettik. Bugün atlı okçuluk gösterileri yapılacak. Bundan sonrada güreş, cirit ve atla ilgili sporlarımızı burada yapmaya devam edeceğiz. Biliyorsunuz atın bizim kültürümüzde çok ayrı bir yeri var. Bu etkinliklerimiz devam edecek. Amacımız, Türk dünyası ile aramızda ki gönül köprülerini birleştirmek. Ben Bugün buraya Polanya'dan, İran'dan, Ukranya'dan, Tataristan'dan ve Türkiye'nin birçok ilinden gelen sporculara teşekkür ediyorum.”

Konuşma sonrasında atlı okçular, yaptıkları atış ve gösterilerle Eskişehirlilerden büyük alkış aldı. Issız Adam filmi ile ün kazanan sinema sanatçısı Cemal Hünal'da atlı okçuluk sporcuları arasında yer aldı. Hünal, gösteriler öncesinde Vali Tuna'ya geleneksel Türk yayı ile Zihgir yüzüğü hediye etti.

Yazarlar