Siyaset 'Valiye gereken işarette bulundum'

'Valiye gereken işarette bulundum'

10.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ordu’da VIP salonuna alınmadığı gerekçesiyle vali ve güvenlik güçlerine hakaret ettiği iddia edilen CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, 3 gün sonra açıklama yaptı.

Valiye gereken işarette bulundum

İstanbul Şişli’de bir otelde basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, “Ben içeri giriyorum. Ortada bir kaos karmaşa. Böyle bir ortamda bize sayın vali bir tuzak kurmuştur. Bir tuzakla bir şov yaparak ne yazık ki Karadeniz’deki o güzel ortamı, atmosferi gölgeleme çabası içerisine düşmüştür” ifadelerini kullandı. İmamolu, bir gazetecinin “İt” dediniz mi sorusuna ise “Valinin basitliğine, gereken ifademle orada işarette bulundum” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Görüntüleri çıkmıştı

Ordu Valiliği, İmamoğlu’nun Ordu-Giresun Havalimanı’nda VIP Salonu’na alınmaması üzerine yaşanan olaya ilişkin görüntüleri savcılıkla paylaşmıştı. Valilik İmamoğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Savcılığa verilen belgelerde, İmamoğlu’nun kendisine refakat eden polislere hitaben söylediği, “Bu sizlik bir durum değildir. Bu valilik itlik yapmıştır” ifadesi ve Torun’un polis memurlarına yönelik “Bunu it valinin yaptırdığını biliyorum. Bu devran döner elbet, herkes hesab verecek” ifadesi yer aldı.