Siyaset Van’da yargı da sabahladı, BDP de!

Van’da yargı da sabahladı, BDP de!

11.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Van’da belediye başkanlarının ifadelerinin alınması ve mahkemeye çıkarılması sabahlara kadar sürdü. Vanlı Başkan Kaya, Yardımcısı Güler ile eski BDP il başkanı Caniş tutuklandı

Van’da yargı da sabahladı, BDP de

VAN’da aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu BDP’lilere yönelik ’KCK operasyonu’ kapsamında gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler ile eski BDP il başkanı Cüneyt Caniş terör örgütü üyeliği iddiasıyla tutuklandı.
Önceki gün saat 06.00 sıralarında mahkemeye çıkarılan Kaya, Bostaniçi Beldesi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş, Başkale Belediye Başkanı Hecer Sarihan ile BDP Van İl Başkanı Mihriban Şah, Caniş ve Güler 12 saat boyunca savcıya ifade verdi.
Savcılık, 5 kişiyi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti. Sabah saatlerinde biten duruşmada Ergüneş ile Şah serbest bırıkılırken 3 kişi tutuklandı. Kaya’nın avukatı Kerem Akdoğan, şöyle konuştu: “Dosya kapsamında şişirme deliller var. Bu delillerin hukuki bir değeri yok. Belediye çalışmaları sanki KCK çalışmaları gibi gösterilmiş” dedi.
Başkanların gözaltına alınması üzerine yapılan protestolar sırasında kent merkezinde çöpler 2 gün boyunca toplanmadı. Tutuklanan Başkan Bekir Kaya, “İşleri aksatmayın” talimatı verince çöpler önceki gece yarısından sonra toplandı.