Siyaset ‘Vekillerin de durumu çok zor’

‘Vekillerin de durumu çok zor’

28.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

KESK Başkanı Özgen’in, “Biz 2 milyon için zam istedik. Siz üzerinize alındınız” sözlerine Cemil Çiçek “Vekillerin durumu da zor” karşılığını verdi

‘Vekillerin de durumu çok zor’

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çatı örgütler kapsamında dün ziyaret ettiği KESK’te milletvekili emekli maaşlarına yapılan zam krize yol açtı. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, “Biz meydanlarda 2 milyon kişiye zam istedik, siz sadece kendi üzerinize alındınız” diyerek kinayeli şekilde laf dokundurdu. Bu sözler heyette “soğuk duş” etkisi yaratırken, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “vekillerin de durumu çok zor” diyerek emekli maaşına neden zam yapıldığını açıklamaya çalıştı.
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu dün Hak-İş ve KESK’i ziyaret ederek yeni anayasa çalışmaları konusunda görüşlerini aldı. Toplantının basına kapalı bölümünde milletvekili emekli maaşlarına yapılan zam konusunda Özgen, heyeti eleştirerek, “Emeklilerin maaşını düzeltilmesini, intibak yasanın çıkmasını istedik.
Siz yanlış anlamışsınız galiba, sadece kendinize zam yaptınız” dedi. Özgen’e yanıt veren Çiçek, “Milletvekillerinin durumu çok zor” diyerek zammı neden yaptıklarını açıkladı. Bir milletvekili ise, “Dört parti uzlaşarak düzenlemeyi gerçekleştirmiştir. Birilerinin milletvekillerinin maaşını tartışmaya açarak popülist yaklaşım göstermesi doğru değildir. Mileltvekillerinin ne çektiğini kim biliyor, biliyor musunuz?” diye konuştu.

‘Anayasa yapılmaz’
KESK yöneticileri Türkiye’de yeni anayasa yapılacak demokratik bir ortam bulunmadığını da belirtirken, “Bizlerden, basit gerekçelerle 6 yıl ve 15 ay hapis cezalarına çarptırılanlar var.
Her sabah kapımızı kimin çalıp bizi alıp götüreceği korkusunu yaşıyoruz” dediler. Çiçek ise yargı süreçlerine müdahalenin komisyonun işi olmadığı karşılığını verdi.