Siyaset Ya hepsi kalksın ya da hiçbiri

Ya hepsi kalksın ya da hiçbiri

05.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, BDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili ‘Kürsü dokunulmazlığı’ ilkesini yineleyerek tavrını, “Ya hep ya hiç” sözleriyle açıkladı

Ya hepsi kalksın ya da hiçbiri


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlıkların kaldırılmasını isteyerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “Dokunulmazlıkları adam gibi getir” diye seslendi.
Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında, Einstein’ın “Delilik aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp, farklı sonuçlar beklemektir” sözlerini referans gösterip, “Aynı şeyleri tekrar eden bir siyaset anlayışının adeta Türkiye’de kurumsallaştığını görüyoruz” diyedi.

‘Virtüöz gibi çalıyor’
Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun, TOKİ’deki yolsuzlukları gündeme getirdiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın önce buna itiraz edip sonra kabul ettiğini ancak, bu nedenle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Konuşurken dikkatli olacaksın” diye telefonla arandığını anlattı. Nazım Hikmet’in “Abidin bana mutluluğun resmini yapabilir misin?” dizesini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’a sormak isterim, bana yolsuzluğun resmini yapabilir misiniz?” diyerek Başbakan Erdoğan hakkında şunları söyledi:
“Çalarken bir virtüöz gibi çalıyor, böyle çalmak da her babayiğidin haddi de değil, hakkı da değil. ‘Ben yürütme organının başıyım’ diyor. Biz biliyoruz zaten yürütme organının başı.”

Venezuela örneği verdi
Kılıçdaroğlu, “Sevgili vatandaşlarım, siz TBMM’de ihaleye fesat karıştıran bir milletvekili, yolsuzluk yapan bir milletvekili ister misiniz?” diye sorarak şöyle devam etti:
“Kürsü dokunulmazlığı hariç, gelin bütün dokunulmazlıkları kaldıralım. Neden korkuyoruz? Sayın Erdoğan’a seslenmek istiyorum, yargı zaten senin emrinde, yeri gelince talimat da vereceksin, belki bizi hapse de atacaklar. ‘Öyle yapmayacağız efendim, ben kabak gibi milletvekili seçeceğim, senin dokunulmazlığını kaldırıyorum, canım öyle istedi. Seninki devam etsin, yolsuzluk; zaten aynı kulvardayız, devam. Olur mu böyle anlayış. Ya hep ya hiç. Dokunulmazlıkları adam gibi getir; göreceksin 135 milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılması için ellerini kaldıracaklar.
Terör örgütü mensuplarıyla kucaklaşmayı asla kabul etmiyoruz. Ama bir soruyu sormaktan kendimi alıkoyamıyorum. Bunlar Venezuela’da mı kucaklaştılar acaba? Bu sorunu çözmenin başka yollarının olduğunu neden düşünmüyor?”

Haberin Devamı

Bir tuvaletleri bile yok
Kılıçdaroğlu, dün Ankara Siteler esnafını ziyaret ettiğini anımsatarek, ”Onlara da söyledim, önce yurttaş olarak kendimize soru sormamızı öğreneceğiz; ’bu ülkede adalet niye eksik, benim sorunum 10 yıldır niye çözülmüyor...’ Soruyor musunuz, benim ödediğim vergi nerelere harcanıyor? Sitelerde 10 binlerce çalışan var, biliyor musunuz sitelerde bir tuvalet bile yok. Düzene bakın, anlayışa bakın” dedi.

IPI heyetini kabul etti
Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) heyeti, Kılıçdaroğlu ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ı ziyaret etti. Heyet, ilk olarak Vural ile TBMM’deki makamında görüştü. Heyette yer alan Peter Preston, Türkiye’de basın özgürlüğünün durumu, basın özgürlüğünü kısıtlayan yasalar, tutuklu gazeteciler konusunda endişeli olduklarını, bu nedenle Türkiye’yi ziyaret etiklerini söyledi. Heyet daha sonra Kılıçdaroğlu’nu, TBMM’deki odasında ziyaret etti.