Siyaset Ya yavruları getirin ya da B planı işler

Ya yavruları getirin ya da B planı işler

28.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan, Alevilerin kışkırtılmaya çalışıldığını ama Pir Sultan Abdal döneminin bittiğini söyledi; Diyarbakır’da çocuklarının dağdan inmesi için eylem yapan anneler için BDP’ye rest çekti

Ya yavruları getirin ya da B planı işler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alevi ve Kürt meselesinin içeriden ve dışarıdan sürekli kaşındığını savunarak Alevilere, “Oyunlara gelmeyin, polisle çatışmayın” derken, Diyarbakır Belediyesi önünde dağa kaçırıldığını söyledikleri çocukları için eylem yapan anneleri selamlayarak, “Ey BDP, HDP neredesiniz? Bu annelerin yavrularını da alıp gelin bakalım. Alıp gelmediğiniz takdirde bizim de B planımız, C planımız devreye girer” dedi. Erdoğan, dün Ak Parti grup toplantısında şu mesajları verdi:
- SÜREKLİ KAŞINDI: Kürt, Alevi vatandaşlarımızın, onların üzerinden iki mesele sürekli kaşındı. İşte şimdi, mezhep farklılıklarını kaşıyarak yeniden tahrik etmenin mücadelesi içindeler. Hem içeride hem de dışarıda Alevi vatandaşlarımız üzerinden kendi hesaplarını görmek isteyenler, bu konuyu elverişli bir istismar vasıtası olarak görenler yeniden kollarını sıvadılar. Cumartesi Almanya’daydım. Nehrin karşı tarafında, oradaki Ali’siz Alevilere miting yapma izni verilmiş. Dert, yaptığımız toplantıyı adeta ‘acaba nasıl sabote ederiz.’ Güvenlik önlemleri başarılı olduğu için hiçbiri arzusuna ulaşamadı.
- MÜESSİF OLAY: CHP’nin bazı milletvekilleri utanmadan, sıkılmadan her türlü iftirayı, yalanı kullanarak Alevi vatandaşlarımızı tahrik ediyor. En son Okmeydanı’nda bir kez daha bunu denediler, başarısız oldular. Uğur, GBT’sinde de en ufak bir olumsuz yanı da yok. Sadece kendisi cemevine gidiyor, orada maalesef böyle müessif olayla karşı karşıya kalıyor. Bunların nerelerden beslendiğini hepimiz biliyoruz. Biliyorsunuz DHKP-C terör örgütünün kampları Yunanistan’da. Güçlü bir Türkiye’yi asla kabullenmiyorlar.
- PİR SULTAN ABDAL’I ELEŞTİRDİ: 100 yıl boyunca zaman zaman yapıldığı gibi Alevi vatandaşlarımız üzerinden provokasyon yapılıp Türkiye’ye zarar verilmesine asla rıza gösteremeyiz. Hızır Paşa’lar asırlar öncesinde kalmıştır. ‘Açılın kapılar şaha gidelim’ diye umutsuzca başka yerlerden medet arama dönemleri de asırlar öncesinde kalmıştır
- B PLANI DEVREYE GİRER: Diyarbakır Belediyesi önünde dağa kaçırılan çocukları için eylem yapan anneleri, babaları yürekten selamlıyorum. 15 yaşında çocukları dağa kaçırılan, yürekleri yanan annelerin babaların bu feryadını tüm Türkiye’nin, Türkiye ve dünya medyasının görmesini özellikle arzu ediyorum. Galatasaray Lisesi’nin önünde gelip, oturma eylemi yapanları yazardınız, görüntülerdiniz. Peki, yavruları dağa kaçırılan bu anneleri niye görmüyorsunuz, niye yazmıyorsunuz? Ey BDP, HDP siz neredesiniz? Hani zaman zaman gidiyorsunuz da anlaşıyorsunuz da alıyorsunuz geliyorsunuz ya. Bu annelerin yavrularını da alıp gelin bakalım, alıp gelin. Alıp geleceksiniz, alıp gelmediğiniz takdirde bizim de B planımız, C planımız devreye girer.
- CEM ÖZDEMİR’E TEPKİ: Almanya’ya yapacağımız ziyaret, Alman medyasında ve bazı Alman siyasetçiler nezdinde çok ciddi tedirginlik oluşturdu. Alman medyasının önemli bir kısmı ziyaretimizi provoke etmek amacıyla, çok aleni şekilde ırkçı ifadelere başvurmaktan dahi kaçınmadı. Sözde bir Türk, oradaki bir siyasi partinin eşbaşkanı (Alman Yeşiller Partisi), toplantımızın öncesinde ve döndükten sonra kullandığı ifadeler çok çirkin. Sen nasıl demokratsın? Seni Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı’nın oraya gelmesi bu kadar rahatsız mı ediyor? Nerede milletvekili olursan ol, önce haddini bileceksin. Bunlara senin gücün yetmez, önce haddini bileceksin.

Haberin Devamı

YİNE BBC’YE KIZDI
Başbakan Erdoğan, geçen hafta olduğu gibi dün de Soma’dan yaptıkları bir haber nedeniyle eleştirdiği İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye karşı sert sözler söyledi: “Soma’da, uluslararası bir medya kuruluşunun muhabiri olan Türk gazeteci iki kadını figüran olarak kullandı. Aslında bu kadınların başı açık. İkisinin de başları örtülü, üstü şişhane altı kaval. Sırıtıyor. Ya olduğun gibi görün ya göründüğün gibi ol, nedir bu hal böyle. Bununla bizim insanımızı dünyada farklı gösterecek. Ama devran değişti. O, bu tür dezenformasyon yapmak suretiyle aleyhe bir kampanya yapacağını zannederken, suçüstü yakalanıyor. Türkiye’nin imajı yalan haberlerle, iftiralarla, karalama kampanyalarıyla yıpranacak kadar zayıf, cılız bir imaj değildir. O devir gerilerde kaldı.”

Haberin Devamı

Tepki çeken tablo
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan grup konuşmasını tamamladıktan sonra kürsüde Sudan heyetini kabul etti. Hortum Valisi ve beraberindeki heyet üyeleri Erdoğan ile tokalaştıktan sonra getirdikleri hediyeleri Erdoğan’a verdi. Kütahya Tavşanlı’dan gelen partililer de Başbakan’ın madencilerle çekilmiş bir fotoğrafından yapılma tabloyu hediye etti. 301 işçinin öldüğü Soma faciasından hemen sonra böyle bir tablonun hediye edilmesi sosyal medyada tepki çekti.
Fotoğraflar: MUSTAFA İSTEMİ

Yazarlar