Siyaset Yalı davasına takipsizlik

Yalı davasına takipsizlik

21.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın kızı Zeynep Erbakan’ın; babasının mal varlığını kaçırdıkları iddiasıyla, kardeşleri Fatih ve Elif Erbakan’ın da aralarında bulunduğu 7 kişiyle ilgili suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı çıktı

Yalı davasına takipsizlik

Necmettin Erbakan’ın, Milda Kağıt, Konya Un ve Öztay Tekstil şirketlerinde payı olmadığının tespit edildiği ve Öztay Tekstil’e ait İstanbul Kanlıca’daki yalının da Elif Erbakan’ın kocası Mehmet Altınöz’e ait olduğu belirtilen kararda, Zeynep Erbakan’ın ileri sürdüğü hususlarda herhangi bir delil bulunmadığı ve konunun, hukuk mahkemelerinde çözülen hukuki uyuşmazlık niteliğinde olduğu belirtilerek, hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanmak suçunun yasal unsurlarının oluşmadığı kaydedildi.
Mehmet Altınöz, ifadesinde, söz konusu yalıyı tapuda 1 milyon liraya devraldığını, şirkete de 4,5 milyon lira ödediğini söylemişti.
Erbakan’ın ölümünün ardından mirasçılarına intikal eden malların tespiti (tereke) istemiyle açılan dava ise Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde sürüyor.