Siyaset Yaptıklarının hesabını vermeden gitti

Yaptıklarının hesabını vermeden gitti

16.12.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

28 Şubat davasından yargılanırken ölen eski emekli Orgeneral Koman için Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, ‘Yaptıklarının hesabını mahkeme-i kübrada verecek’ dedi

Yaptıklarının hesabını vermeden gitti

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, faili meçhul cinayetler, JİTEM ile 28 Şubat ve Susurluk davasında geçen, merhum başbakan Adnan Menderes’i Yassıada’da tokatladığı iddia edilen eski MİT Müsteşarı ve eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Teoman Koman’ın vefatına ilişkin, “Yaptıklarının hesabını vermeden gitti” dedi.
Çelik, sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından Koman’ın ölümünün ardından şunları yazdı:

‘Biz kin tutup öç almayacağız’
“Yarın (bugün) kılınacak cenaze namazında, imam ‘mevtayı nasıl bilirsiniz’ diye sorduğunda, elbette ‘iyi biliriz’ diyenler olacaktır. Ne var ki, Teoman Koman, başta Yassıada’da Adnan Menderes’e reva gördüğü aşağılık muamele olmak üzere, yaptıklarının hesabını vermeden gitti. Neyse ki mahkeme-i kübra var. Mazlumların ve mağdurların elbette en büyük tesellisi budur. Kin tutmayacağız, öç alma duygusu taşımayacağız, suçların kişiselliği ilkesinden hareketle Koman’ın ailesine farklı bir gözle bakmayacağız.
Ancak, nesillerimizi, kimin ne olduğunu bilmek gibi en tabii haklarından mahrum bırakmamalıyız. Bu arada, birçok beyanatımda, Teoman Koman’ın yaşından dolayı tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledim. Herkesin yaptığı kendisine yakışır.”
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise Çelik’in Koman hakkındaki sözleriyle ilgili Çelik’e, “Umarım Hüseyin Çelik’giller yaptıklarının hesabını vererek giderler” diyerek tepki gösterdi.