Siyaset Yargıtay başkanı cübbesini giydi

Yargıtay başkanı cübbesini giydi

09.06.2011 - 15:46 | Son Güncellenme:

1 Haziran’da Hasan Gerçeker’in yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla Yargıtay Başkanı seçilen Nazım Kaynak, Yargıtay’da düzenlenen törenle mazbatasını alarak cübbesini giydi. Kaynak, "Tarafsızlık ve bağımsızlık yargı erkinin vazgeçilmez, en temel ilkeleridir. Biz dün olduğu gibi bugün ve yarın da tarafsızlık ve bağımsızlıktan ödün vermeyeceğiz" dedi.

Yargıtay başkanı cübbesini giydi


Yargıtay’ın yeni Başkanı Nazım Kaynak, Yargıtay Büyük Genel Kurul Salonunda düzenlenen törenle cübbesini giydi. Törene Yargıtay eski Başkanı Hasan Gerçeker de katıldı.

Törende konuşan Yargıtay Başkan Vekili İhsan Akçin, sorunların büyük olduğu, beklentilerin yüksek olduğu bir dönemde Yargıtay’a Nazım Kaynak’ın Başkan seçildiğini belirterek, "Bilgi birikiminiz, anlayışlı ve güvenilir kişiliğinizle sorunları çözüp beklentilere cevap vereceksiniz. Başarılı olduğunuz oranda Türk hukuk tarihinde sahip olduğunuz yeri alacak, saygın bir isim olarak hatırlanacaksınız. Yorucu hukuk yolculuğunda Yargıtay adına size başarılar diliyorum" diye konuştu.

Akçin’den sonra kürsüye gelen Gerçeker ise, Nazım Kaynak’ın okuldan arkadaşı olduğunu ifade ederek, "Bu bir bayrak yarışıdır, bir yerde alır bir yerde bırakırsınız. O’nun bu bayrağı en üst seviyeye taşıyacağına dair en ufak bir kuşkum yok" dedi. Kaynak’ın Atatürk ve Cumhuriyet ilklerine gönülden bağlı olduğunu belirten Gerçeker, yargının sorunlarının ise çok fazla olduğunu anımsattı.

Akçin, Kaynak’a mazbatasını verirken, Gerçeker de cübbesini giydirdi. Cübbesiyle ilk konuşmasını yapan Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Yargıtay’ın yasama, yürütme ve yargı kuvvetler ayrılığı ilkesine göre ve Anayasa’nın çizdiği sınırlar içinde faaliyetlerini yürüttüğünü belirterek şunları dedi: "Tarafsızlık ve bağımsızlık yargı erkinin vazgeçilmez, en temel ilkeleridir. Biz dün olduğu gibi bugün ve yarın da tarafsızlık ve bağımsızlıktan ödün vermeyeceğiz. Ayrıca kuvvetler ayrılığı ilkesinin devleti oluşturan kurumların uyum içinde çalışması olduğunu da belirtmek isterim."

Haberin Devamı

-"EK BİNA VE LOJMAN İÇİN ÇALIŞIYORUM"-

Göreve başladığı günden itibaren Yargıtay’ın sorunlarıyla yakından ilgilendiğini, Yargıtay’ın bina sorunun bir an çözülmesi için var gücüyle çalıştığını ifade eden Kaynak, Başbakanlık tarafından tahsis edilen ek binanın işlerini günü gününe takip ettiğini ve hizmete açılması için çaba sarf ettiğini söyledi. Ek binanın Yargıtay’ın sorunlarını çözmeyeceğini belirten Kaynak, "Şu anda arşivlerimiz dolmuş durumdadır. Yeni gelecek Hakimlerimiz için bina sorunu devam etmektedir. Bu nedenle yeni bir ek bina arayışı içindeyiz. Yargıtay’a yaraşır bir binanın yapımı için de elimden gelen çabayı göstereceğim" dedi. Yargıtay’a yeni seçilen üyelerin lojman sorununu çözmek için de Adalet Bakanlığı’nda koordinasyon içinde olduğunu söyleyen Kaymak, yargının ve Yargıtay’ın birikmiş sorunlarının çözümüne bir nebze de katkı sağlarsa mutlu olacağını dile getirdi.