Siyaset Yargıtay devreye girsin

Yargıtay devreye girsin

26.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP lideri Bahçeli, Başbakan Erdoğan ile oğluna ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarıyla ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nı göreve çağırdı ve ‘Komplo ise ispat edilmeli’ dedi

Yargıtay devreye girsin

MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın oğlu Bilal Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ses kaydı olduğu öne sürülen konuşmalarla ilgili, “Başbakan diyor ki bu komplodur, reddediyor. Eğer reddediyorsan mesele yok. Ama bunu halka ispat et. Ama konuştuklarınız doğruysa Sayın Başbakan bir saniye dahi Başbakanlık görevinde kalmaman lazım” dedi.
Bahçeli, dün Bilecik’in ilçelerinde seçim turu attı. Bozüyük ilçesinde “Allah Evlat Verirse de Hayırlı Evlat Versin” pankartının önünde kurulan kürsüde konuşan Bahçeli, ‘ses kayıtları’ ile ilgili şunları söyledi:

‘Komplo ise bunu ispat etmeli’
“Bunlar ne kadar doğrudur? Başbakan diyor ki bu komplodur, reddediyor. Eğer reddediyorsan mesele yok. Ama bunu halka ispat et. Ama konuştuklarınız doğruysa Sayın Başbakan bir saniye dahi başbakanlık görevinde kalmaman lazım.”
Önceki gün, bir olayın patlak verdiğini ile getiren Bahçeli, şöyle devam etti: “İkinci bir dalga. Yasin El Kadı, Usame Kutub, Yasin El Kadı’nın oğlu, bir takım iş adamları... Hepsinden çok daha önemlisi muhterem evladı Bilal Erdoğan. Şimdi kalkmış. Sayın Başbakan, ‘Bunlar montaj’ diyor. Ses senin sesin, oğul da senin oğlun, onun da sesi bilindik hale gelmiş. ‘Bu montaj mı, değil mi?’ diye milleti aldatacağın yerde, Sayın Başbakan üç dönemden beri iktidardasın yargı, emniyet, devletin bütün imkânları, medya sende. Bu kadar yalan dolanla, yolsuzluğun rüşvetin 70 günden bu yana üstünü örteceğine bir Kasımpaşalı ayağından gidiyorsun, bir de o ayaktan bir karar ver bakalım. Bir şey yap, bir delikanlılık yap da görelim.”
Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ne kadar savcı kıyımı olursa olsun, ne kadar bu konuların yalan olduğu ifade edilirse edilsin, bazı belgeler ortaya çıkmış olsun, telefon konuşmaları yayılmış olursa olsun Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı sandalyesinde oturmamalıdır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’sın gazetede okuduğunu suç duyurusu kabul edeceksin, tweet’lerdekini görüp huylanıyorsan dava açacaksın. Böyle bir şeyi bir gecede hava kararsın da dağıtın, sağa sola verin, şuraya götürün, kardeşindeki al öbürüne ver Bilal. Bunlarla olmaz. Bu memleket haramın üzerine kurulmadı.”