Siyaset Yazar Erdoğan da gözaltına alındı

Yazar Erdoğan da gözaltına alındı

18.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özgür Gündem gazetesinin kapatılması kararının ardından toplam 25 gazete çalışanı ve yazar gözaltına alındı. Ünlü yazar Aslı Erdoğan, Zana Kaya ile İnan Kızılkaya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınırken, 22 çalışan polise mukavemet suçundan karakollarda tutuluyor.

Yazar Erdoğan da gözaltına alındı

Özgür Gündem gazetesi önceki gün, ‘örgüt propagandası’ yapıldığı iddiasıyla İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’nce kapatılmıştı.

Haberin Devamı

Gazetenin kapatılmasının ardından gözaltı dalgası da başladı. Gazete çalışanları ve yazarların bulunduğu toplam 25 kişi gözaltına alınırken, gazetenin eski genel yayın yönetmeni Ragıp Zarakolu, avukat Eren Keskin ve yazar Filiz Koçali’nin de evinde polis araması yapıldı. Gazetenin Yayın Danışma Kurulu üyesi ve yazarlarından Aslı Erdoğan’ın da evi önceki gün akşam saatlerinde polis tarafından arandı. Eserleri onlarca dile çevrilen ünlü yazar Erdoğan gözaltına alındı. Erdoğan ile gazete yöneticileri Zana Kaya ve İnan Kızılkaya, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınırken, 22 çalışan “polise mukavemet” suçundan karakollarda tutuluyor. OHAL kapsamında 5 güne kadar avukat görüş engeline takılan ve Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde nezarethanesinde tutulan Erdoğan’ın sağlık sorunu yaşamasından endişe ediliyor.

Haberin Devamı

Öte yandan gazetenin eski genel yayın yönetmeni Ragıp Zarakolu’nun resmi ikametgahı olan oğlu Sinan Zarakolu’nun evine düzenlenen baskında Zarakolu’nun ve oğlunun evde bulunmadığı, polisin kapıyı kırarak içeriye girdiğini ve kitaplarına el konulduğu öğrenildi.