Siyaset Yeni askerlik sistemi daha avantajlı olacak

Yeni askerlik sistemi daha avantajlı olacak

28.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Merakla beklenen ve milyonlarca genci ilgilendiren yeni askerlik sisteminin Ramazan Bayramı’ndan önce yasalaşması bekleniyor.

Yeni askerlik sistemi daha avantajlı olacak

TBMM’ye gelen ve Milli Savunma Komisyonu’ndan 3 saatte geçen yeni askerlik sistemi, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek. Kışlalara bayram öncesi bahar getirecek düzenleme ile personelin, hem sivil yaşamı hem de askeri hayatı olumlu yönde etkilenecek.

Haberin Devamı

Yeni askerlik sisteminin yasalaşmasıyla askerlik görevinin ilk 6 ayını tamamlayan ve ikinci 6 aya uzatma tercihini kullanan personele, birçok ekonomik ve sosyal hak getiriliyor. Uzmanlar, düzenlemenin yasalaşmasıyla 6 ayını tamamlamış erlerin terhis olmasının ülke güvenliğinde herhangi bir güvenlik zaafı yaratmayacağını belirtiyor.

Net 2 bin 20 TL olan asgari ücretten az olmamak kaydıyla harçlık alacak olan erler, hem kendileri hem ailelerine maddi kaynak yaratacak. 6 ayını tamamlamış 130 bin erin terhis olmasıyla, ülke güvenliğinin zaafa uğrayabileceği yorumları da gündeme geliyor. Uzmanlar TSK’nın profesyonel orduya geçişini hızlandırması böyle bir boşluğu yaratmayacağını belirtiyor.