Siyaset Yeni hedef kadın ve gençler

Yeni hedef kadın ve gençler

22.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

30 Mart yerel seçimlerinde beklediği oyu alamamasına karşın oyunu artıran CHP, yaklaşan cumuhrbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimlerde, kadın ve gençlerin partiye olan ilgisini artırmak amacıyla harekete geçti.

Yeni hedef kadın ve gençler


Bu doğrultuda bir yol haritası hazırlamaya çalışan parti yönetiminin elindeki son verilere göre parti üyelerinin yüzde 29,4’ünü kadınlar, yüzde 10,5’ini ise gençler oluşturuyor. Genel Sekreter Tamaylıgil’in Parti Meclisi toplantısına sunduğu rapora göre, 1 milyon 32 bin 639 CHP üyesinden 303 bin 573’ünü kadınlar, 108 bin 631’ini 30 yaş altı gençler oluşturuyor.

48 ilçede sayı yetersiz
Rapora göre 48 ilçede CHP’nin üye sayısı 50’nin altında. En az üye ise sadece 1 kişinin üye olduğu Siirt’in Tillo ilçesi. Çankırı’nın Korgun ilçesinde 4, Gümüşhane’nin Köse ilçesinde ise 9 CHP üyesi bulunuyor. CHP’de 16 ilçede kadın, 16 ilçede ise genç üye bulunmuyor. Kadın üyelerin bulunmadığı ilçeler şöyle:
Ağrı’nın Eleşkirt, Hamur, Tutak, Bayburt’un Aydıntepe, Bitlis’in Güroymak, Erzurum’un Karayazı, Olur, Gümüşhane’nin Köse, Karaman’ın Başyayla, Kastamonu’nun Doğanyurt, Konya’nın Altınekin, Kütahya’nın Çavdarhisar, Muş’un Korkut, Samsun’un Asarcık, Siirt’in Pervari ve Tillo ilçeleri.
Genç üyenin bulunmadığı ilçeler ise şunlar:
Burdur’un Kemer, Çankırı’nın Korgun ve Yapraklı, Elazığ’ın Keban, Erzurum’un Pazaryolu, Eskişehir’in Sarıcakaya, Gümüşhane’nin Köse, Kahramanmaraş’ın Ekinözü, Karaman’ın Kazımkarabekir, Kars’ın Akyaka, Kayseri’nin İncesu, Konya’nın Halkapınar, Yalıhüyük, Kütahya’nın Pazarlar, Siirt’in Tillo ve Şanlıurfa’nın Harran ilçeleri.