Siyaset ‘Yerli savunma’ya yenileri ekleniyor

‘Yerli savunma’ya yenileri ekleniyor

18.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı’na başkanlık yaptı. Toplantıda güvenlik güçlerinin kullandığı yerli ve milli sistemlere yenilerinin eklenmesini içeren projeler karara bağlandı

‘Yerli savunma’ya yenileri ekleniyor

Savunma Sanayii İcra Komitesi (SSİK), güvenlik güçlerinin kullandığı yerli ve milli sistemlere yenilerini eklemeye yönelik çeşitli projeleri karara bağladı.

Haberin Devamı

ABD ile Türkiye arasındaki S-400 ve F-35 görüşmeleri sürerken, Ankara’da Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin geliştirilmesi noktasında önemli bir toplantı yapıldı. SSİK toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında dün gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan toplantıya, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Genelkurmay Genel Plan Prensipler Başkanı Hava Tümgeneral Reha Ufuk Er, bakan yardımcıları ile ilgili çalışanlar katıldı.

ABD’de ziyaretinden dönen Akar’ın komite üyelerine, Washington’da yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdiği ve izlenimlerini aktardığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Yeni projeler eklenecek

Toplantının ardından yapılan açıklamada, savunma sanayiinde yaşanan son gelişmelerin ele alındığı belirtildi. Açıklamada, “Sınırlarımız içinde ve ülke sınırlarımızın güvencesi için sınır ötesinde harekâtlarını başarıyla sürdüren güvenlik birimlerimizin kullandığı yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik çeşitli projeler karara bağlanmıştır” denildi.