Siyaset ‘Yeter artık’ demenin vakti

‘Yeter artık’ demenin vakti

29.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Vatandaşın buzdolabının bomboş olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “İşsizlik ortadayken onların hepsinin çocuklarının işi var. Sizin millet olarak onlara, ders vermeniz lazım. Sandığa gideceğiz ve bir ders vereceğiz. ‘Yeter artık’ demenin vakti” dedi

‘Yeter artık’ demenin vakti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Millet İttifakı’nın altıncı ortak mitinginde Bursa’da seçmene seslendi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

- TARIM BİTTİ: İşsizlikten, üretimden söz edemiyorlar. İftira atıyorlar, iftira ile bu işler yürümez. Vatandaş görüyor.

- VİCDANINIZA SORUN: AK Parti’ye oy veren kardeşlerim, 17 yıl iktidar yaptınız, ortağı yoktu. Oyunu her seferde arttırdı.
17 yılda vatandaştan 2 trilyon doların üstünde vergi topladı. Arkasından dedeleriniz, babalarınızın ödediği vergilerle kurulan fabrikaları 70 milyar dolara sattı. 500 milyar dolar devleti borca soktu. AK Parti’ye oy veren kardeşlerim, vicdanlarına şu soruyu sorsun: Bizi neden soğan kuyruğuna mahkum ettin 17 yılın sonunda?

- DERS VERMELİSİNİZ: Vatandaşın buzdolabı bomboş. İşsizlik ortadayken onların hepsinin çocuklarını işi var. Bir kibir abidesi Saray’da oturuyor. Herkesi aşağılıyor, herkese bağırıyor. Sizin millet olarak onlara, kibir abidelerine ders vermeniz lazım. Sandığa gideceğiz ve bir ders vereceğiz. Yeter artık, demenin vakti. Fabrika satıyoruz, üzüm, domates, patates alıyoruz. Türkiye bu duruma nasıl geldi? Bütün kardeşlerime söylüyorum: Sandığa gideceksiniz, vicdanınıza soracaksınız. ‘17 yıl ben seni omuzlarımda taşıdım yeter artık’ demeniz lazım.

Haberin Devamı

‘Yeter artık’ demenin vakti

- SURİYELİLERE BULDUN: Ülkücü kardeşlerime söylüyorum. Milliyetçilik kolay bir olay değildir. Milliyetçilik, tank palet fabrikasını yabancı orduya satmak değildir, silah fabrikalarını yabancı orduya peşkeş çekmek demek değildir. Tank palet fabrikasının bugünkü değeri 20 milyar dolar. Alanında dünyadaki 5 büyük fabrikadan biri. Bunu 25 yıllığına Katar ordusuna sattılar. Kaça sattılar? Bir Allah’ın kulu bilmiyor. ‘Katar emirinin sana verdiği uçağın karşılığı olabilir mi?’ diye sordum daha cevap alamadım. Bir memleketin silah fabrikası o memleketin haysiyetidir. ‘50 milyon dolar bulamadığımız için Katar ordusuna verdik’ diyorlar. Suriyelilere 35 milyar dolar buldun. Silah fabrikasına 50 milyon dolar mı bulamadın?

‘Yeter artık’ demenin vakti

‘Bu tehdit dilinin ana sebebi ekonomi’

Akşener de konuşmasında PKK ile irtibatı olduğu öne sürülen İYİ Parti meclis üyesi adaylarına değinerek özetle şunları kaydetti: “Sabah akşam iftira attılar, bana ‘PKK’lı’ dediler. Kandil ile sözleşme imzaladığımı söylediler. İYİ Parti’nin 29 belediye meclis üyesinin PKK’lı olduğunu söylediler. Zannettiler ki korkacağız, zannettiler ki arkadaşlarımızı ortada bırakacağız. Yok öyle şey, onlardan korkan onlar gibi olsun. 29 arkadaşımızın içinde 2’si, PKK terörüyle mücadele ederken şehit düşmüş 2 aslanın kuzeni. Böyle bir şey yapılabilir mi? Bu ülkeye yapılan en büyük kötülüktür bu. Bu 29 kişinin ortak noktaları Kürt kökenli olmaları. AK Partili olsalardı ‘Kürt kardeşlerim’ olacaklardı. Bizimle oldukları için PKK’lı oldular. Düşmanca tehdit dilinin ana sebebi ekonomidir.”

Haberin Devamı

Millet İttifakı’nın Bursa adayı Mustafa Bozbey de “Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. Tüm Bursalıların oylarına talibim. Biz Bursa’nın kaderini değiştirmeye geliyoruz” dedi.

‘Yeter artık’ demenin vakti

Fotomontaj tepkisi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya platformu twitter hesabından bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu mesajında, “kamuoyu araştırmalarına göre Adana’daki seçimde Cumhur İttifakı’nın önde olduğu” ifadelerinin yer aldığı ve fotomontaj yoluyla kendi hesabından paylaşılmış gibi yansıtılan görüntülere tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, söz konusu montaj fotoğrafı da paylaştığı mesajında, “Ne yaparlarsa yapsınlar, Adana’yı kazanacağız. Zeydan Karalar Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olacak” dedi. ANKARA Milliyet