Siyaset Yıldırım: İstanbul için göreve talibiz

Yıldırım: İstanbul için göreve talibiz

10.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘Gönül belediyeciliği’ diyerek yola çıktıklarını söyleyen AK Parti İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Yıldırım, “Bize emanet edilen mirasa sahip çıkmak için huzurundayız” dedi

Yıldırım: İstanbul için göreve talibiz

Seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti İstanbul Büyükşehir belediye başkan Adayı Binali Yıldırım dün önce Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde İlim Yayma Vakfı’nın 48. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Yıldırım daha sonra Bizim Beylikdüzü Vakfı’nın organize ettiği toplantıda Doğu ve Güneydoğu kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Haberin Devamı

İlim Yayma Vakfı çatısı altında olmanın kendisine her zaman huzur verdiğini ve heyecanlandırdığını söyleyen Yıldırım, “Geçmiş yıllarda İlim Yayma Vakfı’nın yine genel kurulunda yaptığımız konuşma, AK Parti kapatma davasına konu olmuş ve biz 73 arkadaştan biri olarak yasaklanma listesinde yer almıştık. O liste bizim için gurur ve iftihar listesidir” diye konuştu.

‘Eğitim milli mesele’

Eğitimin Türkiye için milli bir mesele olduğunu söyleyen Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü; “En büyük gücün, yetişmiş insan olduğunu biliyoruz. Taşa, toprağa ve binaya yapılan yatırımın ömrü bellidir ama insana yapılan yatırımın ömrü, insanlık var oldukça devam ediyor. Çocukların ve gençlerin çağın ihtiyaçlarına göre eğitilmesi gerekiyor. Bizim nesil dijital göçmen, şimdiki nesil dijital yerli, dolayısıyla bu geçişin sağlıklı bir şekilde yapılması gerekiyor ve kuşaklar arasındaki iletişimin sağlıklı kurulması gerekiyor.

Haberin Devamı

Bazen evde çocuklarımız ve torunlarımızla iletişim kurmakta bile zorlandığımız oluyor. Bu bizim için geçerli olan bir şey değil, bütün dünyada öyle bir süreç yaşanıyor, çünkü bilgi ve iletişim teknolojilerinin hayatımıza girmesi çok hızlı oldu. Bu nedenle de genç kuşak, özellikle Z kuşağı diye nitelendirilen kuşak, farklı bir dünyada yaşıyor ve farklı ilgi alanları var. Onların ilgi alanları, bizim ilgi alanımızla da her zaman örtüşmüyor. Ancak şimdi değil, 10 yıl sonra kodlama bilmeyen cahil olarak adlandırılacak.”

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere de değinen Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayağa kaldırdığı İstanbul için “gönül belediyeciliği” diyerek yola çıktıklarını belirtti. Yıldırım, “Ülkede 25 yıldır, halka ve hakka hizmet düsturuyla mesai harcadığımız İstanbul ve İstanbullular için görev almaya talibiz. Eğitim seferberliği dahil olmak üzere İstanbulluların her alanda hayatını kolaylaştırmak, yaşam kalitesini artırmak, bize emanet edilen mirasa sahip çıkmak, geleceğimiz İstanbul’a ihtiyacı olan çalışmaları yapmak için huzurundayız. Sizden de dua ve destek bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Toplantıya Yıldırım’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyet Başkan Vekili Bilal Erdoğan da katıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin sağladığı hız ve dinamizmin tüm avantajlarını kullanarak yerel seçimlerden sonraki dönemi, güçlü icraat dönemi olarak en iyi şekilde değerlendireceğiz” diye konuştu.

‘Beylikdüzü’ne metro gelecek’

Yıldırım Bizim Beylikdüzü Vakfı’nın organize ettiği toplantıda Doğu ve Güneydoğu kanaat önderleriyle bir araya geldi.

ıldırım, “Beylikdüzü’ne metro gelecek. Hayırlı uğurlu olsun. Ambarlı Limanı’ndan, Esenyurt’a kadar yeşil vadi koridorunu yapıyoruz. Her şey gelecek kuşaklar için, bunun için çalışıyor, gayret ediyoruz” diye konuştu. ‘İstanbul sıradan bir şehir değil’ diyen Yıldırım, “Türkiye’nin özeti ve üreten şehridir. İstanbul’suz Türkiye düşünülemez. Bunun için İstanbul Hazreti Peygamberimizin müjdelediği, Fatih Sultan Mehmet’in fethettiği, Mimar Sinan’ın süslediği, Gazi Mustafa Kemal’in işgalden kurtardığı, 1994’te Recep Tayyip Erdoğan’ın ayağa kaldırdığı bir şehirdir. Şimdi İstanbul, cumhuriyetimizin 100. yılına giderken yeni bir rekora hazır mısınız? 31 Mart’ta genç, yakışıklı başkanımız Mehmet Necati Işık’ı başkan yapıyor muyuz? Bu arada beni de unutmayın” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Mustafa Necati Işık’ın proje tanıtım toplantısına katılan Yıldırım, “Artık Beylikdüzü’ne metroyu getirme zamanı geldi değil mi? Yenikapı-Sefaköy-TÜYAP hattı Beylikdüzü’nden de geçiyor. Hayırlı olsun” dedi.

Yıldırım: İstanbul için göreve talibiz

‘Yeşil alan hasreti var’

Beylikdüzü’nün, İstanbul’un son yıllarda gelişen bir ilçesi olduğunu ifade eden Yıldırım, “Beylikdüzü, şöyle yeşil böyle yeşil, göklere uçuruyorlar. Ben gelirken yeşillik görmedim. Siz gördünüz mü? Binalardan başka bir şey gözükmüyor. Yakuplu’da yeşil alan hasreti var mı? Kim çözer? AK Parti” şeklinde konuştu. AK Parti adayı Binali Yıldırım, Kürt vatandaşların oyları üzerinden “alış-satış yapanlara” en güzel cevabı Beylikdüzü’nün vereceğini söyleyerek, “Beylikdüzü, 31 Mart’ta bütün bu hayal kuranların hayalini yıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Yazarlar