Siyaset ‘Yol yoksa, oy da yok!’

‘Yol yoksa, oy da yok!’

23.03.2009 - 11:02 | Son Güncellenme:

.

‘Yol yoksa, oy da yok’

MUĞLA’nın Yatağan İlçesi'ne bağlı asırlık çam ormanlarıyla kaplı Mesken Köyü'nde yaşayanlar, 25 yıldır yollarının yapılmamasını eylem yaparak protesto etti. ‘Yol yoksa oy da yok’ ve ‘Durmak yok ama yürüyecek yol da yok’ yazılı pankartlar taşıyan köylüler, çamurlu ve taşlarla kaplı köy yolunda kazma kürek çalıştı. Köylülerden Abdullah Ballı, her seçim öncesinde yollarının yapılacağı sözünün verildiğini belirterek, “Bu seçimde yol yoksa oy da yok. Seçime kadar yolumuz yapılmazsa sandığa gitmeme kararı aldık” dedi.
Muğla’nın Yatağan İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıktaki, asırlık çam ormanlarıyla kaplı Mesken Köyü'nde yaşayan yaklaşık 120 köylü, 25 yıldır yollarının yapılmasını protesto etti. ‘Yol yoksa oy da yok’ ve ‘Durmak yok ama yürüyecek yol da yok’, ‘Yolsuz köyümüze yol İstiyoruz’, ‘Yolsuzluk değil yol istiyoruz’ yazılı pankartlar taşıyan köylüler, her seçim öncesinde yol yapma vaadiyle kendilerinden oy isteyen siyasi parti temsilcilerine de tepki gösterdi. Köylülerden Abdullah Ballı şunları söyledi:
“Her seçim öncesinde yol yapma vaadi ile köyümüze gelerek oy isteyenlere tam 25 yıl inandık. Köy Hizmetleri tarafından 1984 yılında açılan köy yolunun ıslah edilmesi ve Yatağan ile Aydın karayoluna bağlanan 5 kilometrelik yolun ıslah edilmesi ve asfaltlanması için İl Özel İdare, Muğla Valililiği, Kaymakamlığa defalarca gittik, sonuç alamadık. AKP İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Şener’in yayladaki villasının kapısına kadar asfalt ve parke yol döşendi. Bu seçimde yol yoksa oy da yok. Seçime kadar yolumuz yapılmazsa sandığa gitmeme kararı aldık.”
Yağmurlu günlerde çocuklarının okula, hastalarının hastaneye gidemediğini belirten Hüsamettin Oğlakçı, çamurlu yola yatarak eylem yaparken, oy peşinde koşanların seslerini duymamaları halinde, polikitacıları köylerine sokmayacaklarını söyledi. 

KAYMAKAM'IN HABERİ YOK 
Mesken Köyü'nde yaşayanların yol isteklerinin kendisine ulaşmadığını belirten Yatağan Kaymakamı Şehmus Günaydın ise şu açıklamayı yaptı:
“Köylülerin anlattıkları doğru ise gerçekten durum üzücü. Ancak bugüne kadar bana bu konuda bir müracaat olduğunu hatırlamıyorum. Bu nedenle Mesken köylülerini acil olarak makama çağırıp onları dinleyip, gerekeni yapacağım, kimsenin kuşkusu olmasın. Köylüler sorunlarını ilgili makamlara yeterince anlatmakta güçlük çekmiş olabilirler. Bu durumla yakından ilgileneceğim.”