Siyaset YSK’da olağanüstü itiraz mesaisi

YSK’da olağanüstü itiraz mesaisi

15.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

31 Mart Yerel Seçim sonuçlarında son sözü söyleyecek olan Yüksek Seçim Kurulu’nda(YSK) olağanüstü itirazları değerlendirme mesaisine dün de devam edildi.

YSK’da olağanüstü itiraz mesaisi

YSK’nın, HDP’nin seçilmiş KHK’lı belediye başkanlarıyla ilgili alınan karar için olağanüstü itirazı masada değerlendirmek için tuttuğu öğrenildi. Nihai seçim sonuçlarını açıklamak için Maltepe’deki oy sayımının bitimini bekleyen YSK’nın, dün ayrıca siyasi partilerin yanı sıra muhtarlık seçimleriyle ilgili itirazları da masaya yatırdığı belirtildi.

Haberin Devamı

6 ilçedeki aday KHK’lı

YSK’nın, KHK ile ihraç edilen adaylara mazbata vermeme kararına ilişkin HDP önceki gün olağanüstü itirazda bulunmuştu. YSK’nın aldığı karara göre 4 ilde yer alan 6 ilçedeki HDP’li adaylar, mazbatayı ikinci sıradaki adaylara bırakacak. YSK’nın aldığı karardan Van’ın Edremit, Tuşba, Çaldıran ilçeleri, Erzurum’un Tekman ilçesi, Kars’ın Digor ilçesi ile Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi etkileniyor. YSK, geçtiğimiz cuma günü Diyarbakır Bağlar’da mazbatanın seçimi ikinci sırada tamamlayan AK Parti’li Hüseyin Beyoğlu’na verilmesine karar verildiğini duyurmuştu.