Siyaset YSK’ya çağrı yaptı: 82 milyonu rahatlatacak bir karar bekliyoruz

YSK’ya çağrı yaptı: 82 milyonu rahatlatacak bir karar bekliyoruz

08.04.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, dün yaptığı açıklamada geçersiz oyların yüzde 78’inin sayıldığını, buna göre aradaki oy farkının 16 bin 380 olduğunu söyledi...

YSK’ya çağrı yaptı: 82 milyonu rahatlatacak bir karar bekliyoruz

Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Seyrantepe’deki 2. Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Elinde hesap makinesiyle açıklama yapan İmamoğlu, tüm oyların yeniden sayılması durumunda bu sürecin 238 gün devam edeceğini esprili bir dille ifade etti. Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) alınan son verileri paylaşan İmamoğlu, yeniden YSK’ya çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

‘Gözümüz kulağımız YSK’da’

YSK’nın son açıkladığı verilere göre oy farkının 16 bin 380 olduğunu söyleyen İmamoğlu şöyle devam etti: “Şu an itibariyle son veriye göre, geçersiz oyların yüzde 78’i sayılmış durumda. Aramızdaki fark 16 bin 380’dir. Bu süreci talep eden kişilerin mağlubiyet hissini anlıyorum. Bedel ödeyeceklerini de biliyorum ama bu memlekete bedel ödetmesinler. Bu sürecin en doğru ve en güçlü kurumuna sesleniyorum. 82 milyonun gözü de kulağı da sizde. Tarihi bir sorumluluğunuz var. Bunu yerine getirdiğiniz takdirde Türkiye rahatlayacak, nefes alacak, demokrasi adına önüne daha aydınlık şekilde bakacak. Hepimizin gözü kulağı YSK’da, başkanında ve heyetinde. Lütfen siz de bu kararı alırken tarihi sorumluluğu taşıma adına bütün hassasiyet ve adalet duygularınızla Türkiye’de var olan süreçte çifte standart yaratmayacak uygulamalar dışında doğru bir karar verme hususunda sizden bu ülkeyi ve 82 milyonu rahatlatacak bir karar bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen İmamoğlu, “Lütfen sürece katkı sunun. Ben İstanbul’u çok iyi yöneteceğim göreceksiniz. Ben bu şehri barıştırmaya geliyorum. Bu sürece katkı sunmaları adına, sayın cumhurbaşkanına da çağrımı yineliyorum. Bu ülkenin bayrağıyla, inançlarıyla, diniyle, milli bayramlarıyla, istiklal mücadelesiyle bütün kavramlarıyla kucaklaşacağı bir sürecin paylaşılması ve sürecin olgunlaşmasını talep ediyorum” diye konuştu. Konuşmasında AK Partili seçmenlere de seslenen İmamoğlu, “Buradan tüm AKP’li hemşerilerime sesleniyorum, bu kadar zamandır sayım yapıyorlar ortada bir yanlış bulunamadı, hâlâ çaba sarf eden üç beş insana karşı, onların da kızgın olduklarının farkındayım. Başınızı öne eğdiklerinin de farkındayım ama başınızı öne eğmeyin” dedi.

YSK’ya çağrı yaptı: 82 milyonu rahatlatacak bir karar bekliyoruz

Patates-soğan tezgâhına çıktı

Millet İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, dün yaşadığı ilçede yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Beylikdüzü’ndeki Beylik Pazarı’nı ziyaret eden İmamoğlu, pazarda ‘Ekrem Başkan’, ‘Türkiye seninle gurur duyuyor’ sloganlarıyla karşılandı. Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle pazarda ilerlemekte güçlük çeken İmamoğlu, çareyi patates-soğan tezgahına çıkmakta buldu.

Haberin Devamı

İmamoğlu “Hepinize teşekkür ediyorum. Burası benim evim. Hakkınızı helal edin. Beni çok duygulandırdınız. Çok teşekkür ederim. Göreceksiniz ben, hizmetimin her anında size layık olacağım. Söz veriyorum. İlk Beylikdüzü ile buluşacağım, anlaşıldı. Birbirimizi çok özledik. Hakkınızı helal edin” dedi.

Vatandaşlarla fotoğraf da çektiren İmamoğlu, daha sonra Seyrantepede bulunan partisinin İstanbul 2’nci Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’ne geçti.

Kılıçdaroğlu’ndan Akşener’e ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün saat 10.00’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret edecek. Görüşmede yerel seçim sonuçları ve itiraz süreçleri değerlendirilecek. İki lider görüşme sonrası ortak basın açıklaması gerçekleştirecek. ANKARA Milliyet