Siyaset ‘Yunanistan darbeci askerleri satın aldı’

‘Yunanistan darbeci askerleri satın aldı’

12.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, “Yunanistan darbecileri himaye eden bir ülke haline gelmiştir, darbecileri satın almıştır” dedi.

‘Yunanistan darbeci askerleri satın aldı’

Çelik, dün Habertürk TV’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çelik, Yunanistan’ın FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sonrası bu ülkeye kaçan darbeci askerleri himaye etmesine ilişkin şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yunanistan darbecileri himaye eden bir ülke haline gelmiştir. Bu adamlar milletimize, devletimize karşı silah çekmiş, Türkiye’nin düşmanlarıdır. Yunanistan ile NATO içerisinde aynı şemsiyeyi paylaşıyoruz. Bu himaye ettikleri kişiler, NATO ordusuna silah çekmişlerdir. Türk ordusu aynı zamanda bir NATO ordusudur. Dolayısıyla Yunanistan’ın yaptığı şey ne müttefiklikle ne komşuluk ilişkisiyle herhangi bir şekilde bağdaşmaz. Bu şahıslardan bazı askeri sırları alabileceklerini düşünüyorlar. Bu şahısları kullanabileceklerini düşünüyorlar. Bu Fetullahçı Terör Örgütü’nün mensupları da böyle şahıslar. Bunlar herhangi bir kıblesi, vatan ve ülke aidiyeti olmayan, kim kullanmak isterse onlar için elverişli bir aparat durumundalar. Dolayısıyla Yunanistan’daki bazı makamlara muhtemelen gereken hizmeti yapacaklarını taahhüt etmişlerdir, onlar da bunları satın almıştır.”