Siyaset Yurtdışına da kaçsa getireceğim

Yurtdışına da kaçsa getireceğim

02.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Erdoğan’a yurtdışına kaçma çağrısı yaptığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Millet oy verdi hırsızlık yapıyorlar. Kaçsan da seni Türkiye’ye getirip hesabını sormazsam namerdim” dedi

Yurtdışına da kaçsa getireceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a yurtdışına kaçma çağrısı yaptığını anımsatarak, “Kaç ama kaçtığın ülkeden Türkiye’ye seni geri getireceğim, burada hesabını soracağım” dedi. Yalova mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu gelmeden önce, miting alanında Başbakan Erdoğan’la oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon konuşmaları dinletildi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları kaydetti:
- BAŞÇALANIN BOYU KADAR KASA: Olanlardan dolayı hiç endişe etmeyin, bu ülkede cumhuriyetin güvencesi sizlersiniz. 17 Aralık’ta neler yapıldığı aşama aşama bir film şeridi gibi geçti önümüzden. 4 bakanın çocuklarının yatak odalarında başçalanın boyu kadar kasalar çıktı. Kasaların içinde dolarlar, eurolar çıktı. AKP hükümetinin devleti soyduğunu görüyoruz. Hırsız bir adam Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın koltuğunda oturur mu? Arkadaşlara söyledim sakın başbakan da sayın da demeyin. Adı ve unvanı bellidir, dünyaya nam salmıştır, adı başçalandır. O hırsız o koltuktan inmediği sürece her yerde ‘hırsız’ diyeceğiz.
- GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMIYOR: Bugün artık güneş balçıkla, sıvanmıyor, kapanmıyor. Diktatörler; halka yalan söylerler; halkın manevi duygularını sömürürler, öbür taraftan malı götürürler. Kul hakkı yemek günahsa, Yüce Allah, her türlü günahla gel ama kul hakkıyla gelme diyor, sen de gidip hala buna oy veriyorsan sana söyleyecek birşey bulamıyorum.
- KAÇTIĞIN ÜLKEDEN SENİ GERİ GETİRECEĞİM: 1 milyar dolar götürdüler, başbakanın evinde çıkan para bu. Hepsi serbest kaldı, bir başbakanın evinde nasıl olur da 1 milyar dolar para olur. Dünya tarihinde hangi başakanın evinde bu kadar para var. Devletin bankaları var, alınteriyle kazandıysan götür yatır. Ama hırsızlık yaptın, götüremiyorsun. Millet oy verdi, hırsızlık yapıyorlar. Hesabını sormazsam namerdim. ‘Ya koltuğu bırak ya helikoptere bin’ demiştim. Hesap sormayacak mısın diye eleştirdiler. Bu kardeşiniz kul hakkı yiyen herkesten hesabını soracaktır. Kaçar mı? Emin olun kaçar. Kaç ama kaçtığın ülkeden Türkiye’ye seni geri getireceğim, burada hesabını soracağım.
- OY VERİRSENİZ İKİ ELİM YAKANIZDA OLACAKTIR: ‘Bilaloğlan’ ile başçalan arasında konuşma çıkınca, ‘montaj’ dedi, ‘Kriptolu telefonlarım dinleniyor’ dedi. Yani dolaylı olarak doğruladı. ‘Bilaloğlan’ adalar alıyor. Başçalana sormuşlar, ‘Oğlun ada alıyor’ demiş ki, ‘adacık’ demiş. Hani gemicik almıştı ya şimdi de adacık almış. Siz bunları iktidar yaptınız, altlarına kırmızı plakalı araçlar verildi ama bunlar geldiler sizi soydular. Eğer siz kul hakkı yemenin günah olduğuna inanıyorsanız, bunlara oy verirseniz benim iki elim sizin yakanızda olacaktır.
- HIRSIZLARI SIFIRLAYIN: Yüce Türk milletine şimdi bir şey düşüyor. 30 Mart’ta hırsızları sıfırlayın. Bütün mütedeyyin yurttaşlarıma sesleniyorum, bunlara prim vermeyin.
- FİLMİ YAPILACAK: Bu kadar yolsuzluk hırsızlık yapan bir adam görmedim. Hollywood’da bile böyle bir şeyi senarist düşünmemiş, önümüzdeki yıllarda bir hükümet devleti nasıl soyuyor filmini yapacaklar. ‘Başçalanın Hikayesi’ olarak filmlerde olacak.