Siyaset ‘Zalim mi kazanacak mazlum mu denklemindeyiz’

‘Zalim mi kazanacak mazlum mu denklemindeyiz’

24.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de çalışmalarını sürdüren CHP İzmir Milletvekili ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Balbay, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile Zübeyde Hanım Mahallesi Alevi-Bektaşi Kültürünü Yaşatma Derneği’ni ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Balbay şunları söyledi:

‘Zalim mi kazanacak mazlum mu denklemindeyiz’

“Alevilik sadece inanç değil; felsefe, bilinç ve kültürdür. Bu bilincin tümüne ermek çok zor. Sizin kültürünüze şöyle bir dokunabilmekten mutluluk duyuyorum. Her şeye rağmen iç barışı korumamız lazım. Önümüzdeki seçimlerde hepinizi ciddi bir görev bekliyor. Geçmişte seçimlerde hangi partinin kazanacağını konuşuyorduk. Bu seçimlerde diktatörlük mü kazanacak, parlamento mu, zalim mi, mazlum mu, bunun denklemindeyiz. Bunu yaparken en bilinçli hareket eden, bu toplumun ortak paydalarını çoğaltmaya kafa yoran sizlersiniz. En acı anlarda bile, ’Kana kan’ demediniz. O yüzden iç barış devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Balbay daha sonra Zübeyde Hanım Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. “Bütün partilere kapısını açıp, ’Bu ülkenin sorunlarını birlikte çözelim’ diyebilen tek parti biziz” diyen Balbay, iktidarın gasp edildiğini söyledi. Balbay “258 milletvekiliyle tek başına iktidarı götürüyorlar. Buna hakları yoktur. Halk senin istediğini vermeyecek; parlamenter sistemin devamına karar verecek” dedi.