Siyaset ‘Zalime merhamet mazluma ihanettir’

‘Zalime merhamet mazluma ihanettir’

31.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yıl temennisinin “uzlaşma” olduğunu belirtirken, 15 Temmuz işgal teşebbüsünün farklı yol ve yöntemlerle tekrar etmemesi için kalıcı bir uzlaşma ruhunun mecburi olduğunu söyledi.

‘Zalime merhamet  mazluma ihanettir’

Bahçeli, dünkü yeni yıl mesajında özetle şunları kaydetti:
KANLI TUZAKLAR: 2017, içte ve dışta yaygın münakaşalarla, yoğun mücadelelerle, ülke ve dünya dengelerini doğrudan etkileyen müessir hadiselerle geçmiştir. Türkiye’nin bekasını zayıflatmak, hatta zedeleyip milli birlik ruhunu zehirlemek isteyen karanlık odak ve oluşumlar 2017’de de boş durmamışlardır. Türk milletinin mutlak ve meşru duruşunu çekemeyenlerin kahredici tezgâhları, kanlı tuzakları her seviyede hissedilmiş, her zeminde vasat bulmuştur.
SUİKAST İHTİMALLERİ: Türk milleti kutlu varlığını savunmuş ve sahiplenmiştir. Milli dayanışma şuuru ihanetin küstahlığına adeta savaş açmıştır. 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünden çıkarılan sonuçlarla, bundan sonra doğabilecek, olabilecek yeni saldırı ve suikast ihtimallerinin en aza indirilmesi amacıyla tartışmaların odağındaki hükümet sistemi bizzat Türk milleti tarafından ele alınmış ve değiştirilmiştir.
AHLAK DÜŞÜKLÜĞÜ: 16 Nisan Anayasa Halkoylamasının neticesinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi milletimiz tarafından oylanmış ve onaylanmıştır. Elbette bunu hazmedemeyenler vardır ve tarafları ortadadır. Türk milletinin tarihi bir uzlaşma iradesiyle bekasını muhafaza ve müdafaa gayreti yegâne geçimi kriz olan siyaset düşkünlerini rahatsız etmiş, 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsüne açık tavır alamayan aidiyet ve ahlak düşüklüğü yaşayan çevreleri çılgına çevirmiştir.
UZLAŞMA MECBURİ: 15 Temmuz işgal teşebbüsünün farklı yol ve yöntemlerle tekerrür etmemesi için kalıcı bir uzlaşma ruhunun tecellisi mecburidir ve kaldı ki 16 Nisan halkoylaması bu anlayışın karar ve kavramsallaşmış nihai bir tezahürüdür.
SİYASİ ÇÜRÜKLER: Önyargılarının esaretine girmiş olanların Türkiye gerçeklerini kavramaktan ne kadar uzak oldukları açıktır. Akıl dışılıklarını gizleyemeyen, milli ve tarihi mükellefiyetleri idrakten acınası mahrumiyetlerini örtbas edemeyen malum siyasi çürüklerin rövanşist dürtülerle hareketi ülkemiz adına kaygı verici handikaptır.
YA CAHİLLİK YA HUSUMET: 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine karşı yüreğini koymuş, yüksek bir direnç göstermiş, hatta can pahasına direnmiş vatan evlatlarını haklı olarak güvenceye alan bir düzenlemeyi sulandırmak, sabote etmek eğer cahillik değilse, bilinmelidir ki, varit ve vaki olan bir Türkiye husumetidir. Unutmayalım ki, zalime merhamet mazluma ihanettir. Günahkârlara kefalet milli güce kindarlıktır. Karanlıktan medet ummak aydınlığa kara çalma gayretkeşliğidir.

‘Yüzlerin gülmesi başlıca dileğim’

2018’de huzurun temellenmesi, yüzlerin gülmesi başlıca dileğimdir. 2018’de kardeşliğimize kara çalmak isteyenlerin bir kez daha ezilip geçilmesi temennimdir. Artmasını beklediğim sosyal ve ekonomik refahla birlikte sağlam esaslara bağlanmış siyasal istikrar Türkiye’yi emniyete alacak, istiklal ve istikbali güvenceye bağlayacaktır. Bu düşüncelerle yurdumun her köşesinde yaşayan; kökeni, mezhebi, anasının dili ne olursa olsun tüm vatandaşlarımın yeni yılını tebrik ediyor, hepsini kucaklıyor, Cenab-ı Allah’tan sağlık, afiyet ve selamet niyaz ediyorum.