Siyaset Siz önce Suriye’yi iyi okuyun

Siz önce Suriye’yi iyi okuyun

01.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Türkiye’ye BM’nin Suriye’de ateşkes kararını iyi okumasını tavsiye eden ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’e cevap verdi.

Siz önce Suriye’yi iyi okuyun

Ünal, dün Ak Parti Genel Merkezi’ne gelişinde gazetecilere yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“ABD Dışişleri Sözcüsü, masum insanların korunması için alınmış bu kararı, orada terörist unsurların korunması için kullanılacak şekilde temelden yoksun bir açıklamaya dönüştürüyorsa burada oturup bunu düşünmesi gereken sayın sözcüdür. Afrin’de yürüttüğümüz temizlik harekatını bağlayacak bir karar niteliğinde değildir bu. Suriye’de hem insani yardım götürülmesinin önünü açmak hem de oradaki masum insanların korunmasını sağlamak için alınan bir kararı kimse terörü ve terörist unsurları korumak için kullanmaya kalkışmasın.”

Ünal, dün NTV’de katıldığı programda ise şunları söyledi:

TRAJEDİ: NATO’nun güney sınırlarını koruyan Türkiye’nin mücadele ettiği terörist unsurlarla ABD iş birliği yapıyor. Bunu yapan Amerika, bize dönüp diyor ki; ‘Ateşkes kararını iyi okuyun’. Siz, öncelikli olarak Suriye’yi iyi okuyun. Siz, terör örgütü kabul ettiğiniz PKK ile iş birliği yapacaksınız. Sonra da kalkıp Türkiye’ye diyeceksiniz ki; ‘Bu 30 günlük ateşkes kararını iyi okuyun’. Bu trajedi ya da ironiyle izah edilebilir bir şey.

Haberin Devamı

HİLAL TAMAMLANDI: 10 bin kilometre öteden gelenler, bizim sınırımızdaki yangını anlayamazlar. Afrin ile ilgili hilal tamamlandı. Önümüzdeki günlerde de Afrin bu terörist unsurlardan temizlenecek. PKK’nın kurulduğu yer, merkezi, kalbi, düşündükleri sözde devletin başkenti olarak tasarladıkları yer Afrin’dir. Türkiye terörü kaynağında kurutuyor.

CUMHURBAŞKANIMIZ DA MUZDARİP: (Cumhurbaşkanı’nın alçak troller ifadesi) Sosyal medyadaki trollerden Cumhurbaşkanımız da muzdarip. Sayın İçişleri Bakanımız görevinin başında. Siyasetçiler bazen duygusal konuşmalar yapar. Bu, fiili durumu ifade etmez.

CHP ittifak zemini hazırlıyor

Ünal, CHP’nin, “ilkeler platformu” çerçevesinde, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile ittifak yapabileceği yönündeki haberleri de, “Zaten ittifaklar ilkeler çerçevesinde olur. Bu, şu demek; CHP, önümüzdeki süreçte belli bir hukuki ittifak zemini arıyor. Biz de bunu olumlu karşılıyoruz. Zaten yaptığımız bu düzenleme sadece Ak Parti, MHP için değil. Geçmişte hülle yolu ile yapılan ittifakları hukuki zemine kavuşturmak için bu düzenleme gerçekleştirildi” dedi. Ünal, erken yerel seçim iddiası için de “Seçimler zamanında yapılacak” dedi.