Fenerbahçe 3 Temmuz’a son nokta

3 Temmuz’a son nokta

28.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin 10 yıllık hukuk mücadelesi son buldu, 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen beraat kararı, Yargıtay tarafından onandı ve “şike ve teşvik primi” ile ilgili süreç sonlandı.

3 Temmuz’a son nokta

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin Aziz Yıldırım, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi, İlhan Yüksel Ekşioğlu ve Selim Kımıl hakkında “Tehdit”, “Şike” ve “Teşvik primi” suçlarından verdiği beraat kararını onadı. Bu 5 isim dışında, daha önce ceza alan 20 farklı zanlı da ikinci bir dosya ile beraat etmiş oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin, 3 Temmuz 2011’de başlayan mücadelesinde son olarak İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ayrı ayrı verdiği beraat kararına Trabzonspor, Yargıtay kanalıyla itirazda bulunmuştu.

Bordo-mavililerin temyiz başvurusunu değerlendiren Daire, fiziki takip sırasında elde edilen delillerin alındığı tarihler itibariyle suç yönünden delil olarak kullanılması mümkünse de, katalog suçlar arasında yer verilmeyen şike ve teşvik primi suçlarının ispatında kullanılmasına yasal olanak bulunmadığını belirtti.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi alrıca, sanıklar Alaeddin Yıldırım, Ali Kıratlı, Bülent İbrahim İşçen, Bülent Uygun, Cemil Turan, Erdem Konyar, Gökçek Vederson, Hakan Karahmet, İbrahim Akın, İlhan Çelikay, İskender Alın, Korcan Çelikay, Mecnun Otyakmaz, Mehmet Şekip Mosturoğlu, Mehmet Yıldız, Ömer Ülkü, Sami Dinç, Tamer Yelkovan, Ümit Karan ve Yusuf Turanlı’nın da aralarında bulunduğu 20 sanık yönünden yerel mahkemenin verdiği kararı da inceledi ve 19 sanık hakkındaki beraat kararı da onandı.

Haberin Devamı

Böylece, yaklaşık 10 yıl süren hukuk mücadelesi, Yargıtay’ın bu kararıyla son bulmuş oldu.

‘Hesaplaşma zamanı’

Kararın açıklanmasından sonra bir açıklama yayımlayan Fenerbahçe, “Şanlı tarihimize sürülmek istenen lekenin gözyaşlarıyla, alın teriyle, sevdasıyla yıkandığı şanlı direnişimiz, bugün bir zafer oldu!” dedi.

Açıklama şöyle devam etti: “Dönemin FETÖ polisi, savcısı, hakimi, medyası tarafından dört bir koldan 3 Temmuz 2011 tarihinde başlatılan, 27 Mart 2017 tarihinde ise Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “Beraat kararlarının onaylanması ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararın onanması” yönünde tebliğ yaparak dosyayı davanın görüşüldüğü Yargıtay 5. Ceza Dairesi’ne göndermesiyle devam eden ve bugün Yargıtay 5. Ceza Dairesi, temyiz incelemesinin sona ermesiyle vicdanlarda tertemiz olan camiamız, hukuk önünde de tertemiz. Şimdi hesaplaşma zamanı.”

Yazarlar