Skorer 45 yıllık gurur

45 yıllık gurur

26.05.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

45 yıllık gurur

45 yıllık gurur


Yılın Sporcusu seçilen G.Saray, şampiyonluk turunu Ali Sami Yen'den önce Milliyet'te attı


45 yıllık gurur
MİLLİYET'in spor oscarları gecesi nefes kesti
Şampiyonlar Şeref Kürsüsü'ne çıktı Hakettikleri onuru doyasıya yaşadı

Milliyet'in Geleneksel Yılın Sporcusu Anketi'nin 45. yıl ödül töreni Doğan Medya Center'da düzenlenen görkemli bir törenle yapıldı. Bir yılın terini sahalarda, salonlarda, pistlerde, pisinlerde döken Türk sporunun zirvesindeki isimler, madalyalarının yanına Milliyet'in onur ödülünü eklediler. 1200 konuğun katıldığı, tam 171 ödülün dağıtıldığı muhteşem gece spor, siyaset, iş, sanat, bilim dünyasının ünlülerini biraraya getirdi

Yılın Sporcusu unvanına layık görülen G.Saray futbol takımına ödülünü Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan verdi. Yılın Sporcusu Şeref Kürsüsü'nün derecelerini paylaşanlar, Yılın Futbolcusu, Yılın Türk Antrenörü, Yılın Yabancı Sporcusu, Yılın Yabancı Antrenörü, Yılın Takımı kategorilerinde dereceye girenler ödüllerini aldı, Namık Sevik Ödülü, Şükran Ödülü, Yılın Spor Adamı, Fair Play oscarı, Spora Hizmet Ödülü, Onur Ödülü de sahiplerini buldu

Hakan'a çifte ödül

Hakan Şükür gecede iki ödül birden aldı. Hakan, Yılın Futbolcusu ödülünden sonra, üst üste üç yıl aynı başarıyı göstermesi nedeniyle Çalenç'in de sahibi oldu. Galatasaray'ın gol kralına bu armağanını Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sema Doğan verdi.

Fener şampiyon !

G.Saraylı yöneticileri muhteşem gecede en çok Balic'in transfer olayı ilgilendirdi. Faruk Süren, ayaküstü Fenerbahçe'nin geçen yıl Okocha satışı ile birlikte Balic'ten gelecek parayı hesapladı ve "Büyük iş yapıyorlar. Fenerbahçe ligde değil ama, transferde şampiyon oldu" dedi.

Kral'ın jesti

Hakan Şükür'ün ödülünü alırken yaptığı jest tüm takım arkadaşlarını mutlu etti. Hakan yaptığı konuşmada "Benim başarımda bütün arkadaşlarımın rolü var. Onlar olmadan ben bir şey yapamazdım. O yüzden hepsini sahneye davet ediyorum" dedi ve büyük alkış topladı.

Aboneyiz abone

Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren tören sonunda elindeki ödüllerle Milliyet'ten ayrılırken, "Seneyede rezervasyonumuzu yapın. Artık ödüllerinize abone olduk. Yine bütün ödülleri biz alacağız" dedi.

Ayrılmaz ikili

Hakan Şükür ile Alpay gecenin ayrılmaz ikilisiydi. Bu ikilinin sohbetine bir ara Mustafa Denizli de katıldı. Denizli, Finlandiya maçını düşünerek iki futbolcuya "Sorununuz var mı?" diye sordu. Alpay ise "Var hocam. Hem de kafadan" yanıtı verdi. Bu yanıt üzerine Denizli ve Hakan Şükür gülmekten kırıldı.

Her yıl haklı bir gururun podyuma çıktığı sahnedir, Milliyet'in Yılın Sporcusu ödülleri... Bir yılın terini sahalarda, salonlarda, pistlerde veya pisinlerde dökenler, boyunlarına taktıkları madalyaların yanına, Milliyet'in "Onur ödülünün" eklenmesini beklerler.
45 yıldır süren bu geleneğin ışığında doğan çocuklar, bugün ülke yönetiminde söz sahibi olurken, Türk sporunun lokomotifine ufak bir kıvılcım da belki de Milliyet'te çakıyor.
Büyük gecede, neler oldu, neler yaşandı? En başta Galatasaray takımı, "damatlar" ordusu gibi vitrindeydi. Sarar firmasının göznuru taşıyan smokinlerinin içinde, kavuşmaya sabırsızlandıkları "sevgililerini" bekliyorlardı.
Antalya'da aldıkları şampiyonluk garantisinden, havuzların içinde kutladıkları üçüncü onurlarından sonra İstanbul'a ayak bastılar. Daha terleri kurumadan Milliyet'in yolunu tuttular. Ali Sami Yen'de taraftar onları beklerken, Galatasaraylılar şampiyonluk turunu Milliyet'te attılar.
Muhteşem gecenin 1200 konuğu vardı. Sporun zirvesindeki tüm isimler yanyana gelip, sevinçlere ortak oluyorlardı. Çiçeği burnunda Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Turizm Bakanı Ahmet Tan, Devlet Bakanı Hasan Gemici'nin de katıldığı 45. Ödül töreninde doruktaki 171 ödülün dağıtımı, Doğan Medya Center'ın evsahipliğinde gerçekleşti.
İlk kez bir futbol takımının zirveye çıktığı geceye katılanları Spor Sorumlu Müdürümüz İhsan Topaloğlu karşıladı. Tören, Türkiye'nin siyaset, iş, bilim, sanat, spor camiasının ünlü isimlerini buluşturdu. Halit Kıvanç'ın kendine özgü uslubu ile renk katıp, sunduğu törende, ilk ödülü TBMM Başkanı Akbulut, Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren'e verecekti. Ancak Süren, "Biz ekibiz" prensibinden vazgeçmedi. Ödülü eline almadan önce "Her şeyin sahibi" dediği Fatih Terim'i sahneye çağırdı. Ve büyük ödül Süren ile Terim'in elleri üzerinde yükseldi. Galatasaray Futbol Takımı'nın ödüllerini Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan verdi.
Yılın Sporcusu Şeref Kürsüsü'ndeki Halil Mutlu, Mirsad Türkcan, Alp Alpagut, Yasemin Dalkılıç'ın ödüllerini veren Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü gecenin önemini vurgulayan bir konuşma da yaptı. Şeref Kürsüsü'ndeki Yüksel Şanlı, Haldun Alagaş, Natalia Nasaridze, Ülkan Delikan'a ödüllerini Turizm Bakanı Ahmet Tan dağıttı. Yılın Futbolcusu Hakan Şükür ve Şeref Kürsüsü'ndeki Rüştü Rençber, Mehmet Özdilek, Okan Buruk, Tayfur Havutçu armağanlarını Devlet Bakanı Hasan Gemici'den aldılar. Üç yıl üst üste Yılın Futbolcusu seçilerek çalenç yapan Hakan Şükür'e ödülünü Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sema Doğan verdi. Yılın Türk Antrenörleri Fatih Terim ile Şeref Kürsüsü'ndeki Erman Kunter, Mustafa Denizli, Zekai Yılmaz ödüllerini İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'dan aldıktan sonra, peş peşe dört yıl Yılın Antrenörü olan Fatih Terim'e Süper Çalenç'i Milliyet Murahhas Üyesi Doğan Heper verdi.
Yılın Yabancı Sporcuları Gheorghe Hagi, Davor Vugrinec, Gheorghe Popescu ödüllerini Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Yalçın Doğan'dan aldı. Spor Sorumlu Müdürümüz İhsan Topaloğlu 7.Namık Sevik Ödülü'nü 50 yıllık bir geleneğin devamı olan spor yazarlarının duayeni, yazarımız İslam Çupi'ye verdikten sonra 3.Şükran Ödülü'nün sahibi Sedat Balkanlı büyük alkışlar arasında podyuma çıktı. Kaşlarından başka hiç bir yerini oynatamayan Sedat Balkanlı, gözyaşları sicim gibi dökülürken konukların alkışlarına gururla baktı. Sedat'a ödülünü Milliyet Genel Yayın Koordinatörü Umur Talu verdi.
Yılın Yabancı Antrenörü John Benjamin Toshack ile şeref kürsüsündeki Joseph Jarabinsky, Faik Karaev, Gennadi Parchin de ödüllerini Milliyet İcra Kurulu Üyesi Dinç Üner'den aldılar. Yanına Real Madrid Başkanı Lorenzo Sanz'ı da çağıran Toshack, Türk gazeteciliğinin büyüklüğünü İspanyollara gösterdi.
Yılın Spor Adamı dalında, Şenes Erzik'in ödülünü, İspanya'da bulunması nedeniyle AIPS Başkanı, yazarımız Togay Bayatlı, Amerika'daki Turgay Demirel'in ödülünü ise Mahmut Uslu, Ahmet Ayık ve Caner Doğaneli, Milliyet İcra Kurulu Üyesi Arsal Tüzüner'den aldılar.
Fair Play oscarını Prof.Dr.Behbut Cevanşir, Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu'ndan, Spora Hizmet Ödülü'nü Vedat Bayram, İhsan Topaloğlu'ndan aldıktan sonra, Yılın Takımları ödülleri sahiplerini buldu. AIPS Başkanı Togay Bayatlı, Basketbol Milli Takımı'na, Milliyet Başyazarı Güneri Civaoğlu, Beşiktaş Futbol Takımı'na, Milliyet Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Galatasaray Bayan Basketbol Takımı'na ödüllerini verdi. Geleneksel gecede Onur Ödülü'nün sahibi Eczacıbaşı Bayan Voleybol Takımı ödüllerini Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'dan alırken, kulübün ödülü Başkan Bülent Eczacıbaşı'na verildi.
Şahane gece, Halit Kıvanç'ın 46. yılda tekrar buluşma dilekleriyle kapandı.





Yazarlar