Beşiktaş Ahmet Nur Çebi: Ofsaytımsı ve penaltımsılarla şampiyonumsu

Ahmet Nur Çebi: Ofsaytımsı ve penaltımsılarla şampiyonumsu

09.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Başkanı Çebi, Galatasaray’a sert sözlerle yüklendi, “Dursun Özbek’in ‘6 puan olsa, ofsaytımsı olsa ne fark eder’ gibi bir söylemi var. 6 puanı silip, Sivas maçını eklerseniz 9 puan eder. Çok şey fark eder. Ofsaytımsının arkasına, penaltımsıları eklerseniz şampiyonumsu olursunuz” dedi.

Ahmet Nur Çebi: Ofsaytımsı ve penaltımsılarla şampiyonumsu

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Vodafone Park’ta gerçekleştirdiği basın toplantısında geride kalan sezonu değerlendirirken birbirinden çarpıcı açıklamalara imza attı. Süper Lig’i şampiyon bitiren Galatasaray ve TFF’yi hedef alan Başkan Çebi şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

- Dursun Özbek’in ‘6 puan olsa ne fark eder. Ofsaytımsı maç olsa da ne fark eder’ gibi bir söylemi var. 6 puanı silip, Sivasspor maçını eklerseniz, 9 puan eder. Çok şey fark eder. Arkanıza aldığınız rüzgar, rakiplerinizin moralini bozduğunuz tavır, deprem nedeniyle 3 puan yazılması... Ofsaytımsının arkasına, penaltımsıları eklerseniz, şampiyonumsu olursunuz! Başkanlar, taraftar tavrıyla konuşmamalı. Zafer sarhoşluğudur, anlıyorum. Ama çıkıp özür dilemeli.

- Erden Timur’un konuşmasını bekliyoruz. Elindekileri çok süratli açıklamasını bekliyoruz. ‘Ligi bitirtmem’ diyordunuz ama lig bitti! İşinize geldiği gibi konuşuyorsunuz. Kavga etmekten korkup, kaçıyorsunuz. Ama abiniz gelince, kavgada hırlamaya başlıyorsunuz. 8 puan fark açılınca konuşuyorsunuz. 5 puan fark olsa, Dursun Özbek nasıl açıklama yapacaktı? 8 puan farka çirkin açıklamayı yapıyorsanız, 5 puan farkta nasıl konuşacaktınız? Bu ifadeleri kullanacaksanız, neden beklediniz? Zamanında neden konuşamadınız?

Haberin Devamı

- Galatasaray ve Fenerbahçe, biz konuşurken ağzını bile açmadı. Şimdi lig bitince çıkıp Ne fark eder diyorsunuz! Bu ifadeler hoş değil, spor camiası hoşlanmaz. TFF Başkanı da bu düşüncelere katıldı, bu da düşündürücü. Fark 5 olsaydı, TFF Başkanı olarak bu açıklamalarınızı nasıl değiştirirdiniz? Ne diyecektiniz? Cevabını önemle rica ediyorum.

- Kasıtlı algı yapıldı. Biz puan istemedik, adalet istedik. Depremden üç gün sonra ‘İki yol var, birini tercih edeceğiz’ diyorsunuz. Demek mantıklı bir yol daha var. Bizim önerdiğimiz yol mantıksızsa, o gün neden iki yol var dediniz? TFF Başkanı taraf olduğunu hissettiriyor, Beşiktaş camiası rahatsız. Bunu bir şekilde istemeyerek, anlamayarak söylediğini düşünmek istiyorum. Beşiktaş camiasından özür borcunuz var. Bunu yapmanızı talep ediyorum. TFF Başkanı olacaksanız, tüm takımlara eşit mesafede olmanızı hissettirmelisiniz.

‘Redmond’da sona yaklaştık’

“Nathan Redmond ile yeni sözleşme görüşmelerinde sona yaklaştık. Henüz imza yok, karşılıklı görüşmeler sürüyor. Kendisi de kalmaya istekli ve arzulu. Romain Saiss’in de kalmasını istiyoruz. Karakterli ve tecrübeli bir oyuncu. Onu da seviyorum ve sayıyorum. Kendisinden ne gelecek bilmiyorum. Yolumuza devam edeceğimizi düşünüyorum. Muleka için kapımızı çalan çok. Tayfur’un opsiyonu var, konuşacağız.”

Haberin Devamı

‘UEFA anlamamış’

Deprem felaketi ardından uygulanan puan sistemi ve ligin tescili konusunda UEFA’ya başvuruda bulunduklarını aktaran Ahmet Nur Çebi somut bir cevap alamadıklarını bildirdi. Çebi, “UEFA’ya başvurduk, sorumuzu anlamamışlar. Gelen cevap anlaşılabilir değil. Sorduğumuz sorunun anlaşılmış olduğunu düşünmüyoruz. Bir kez daha başvuracağız. Eksik bir cevap geldi, yeni cevabı sizlerle paylaşacağız” dedi.

‘PFDK cezalandırsın’

Ahmet Nur Çebi, PFDK’nın TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye ceza vermesi gerektiğini savundu. Çebi, “TFF Başkanı olmak kolay iş değil. Herkese eşit olacaksınız. Beşiktaş çok büyük camiadır, kelimelerinizi seçerken hassas olmalısınız. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi başarılı bulmuyorum. Bunu söylemek hakkım. Sürekli ceza almaktan herkes yoruldu. Beşiktaş Başkanı’nı haftada 3 kez ceza kuruluna göndermek neyi ifade ediyor? Oradaki kurullar adaletliyse, Mehmet Büyükekşi’nin Beşiktaş ile ilgili rencide edici sözleri nedeniyle cezalandırılmasını talep ediyoruz. TFF Başkanlığı’na bir aday çıkarma gibi görevim yok. Mehmet Büyükekşi’nin karşısına aday çıkarsa ve mantıklı bulursam, destek veririm” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Jorge Jesus’un arkasında dursun’

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un, “Bu ligin sportif gerçekliği yok” sözlerini değerlendiren Ahmet Nur Çebi, “Jorge Jesus, Fenerbahçe’nin hocası, ifadeleri ortada. Bugün eğer Galatasaray şampiyon olduysa, Fenerbahçe’nin de katkısı var. Bilerek veya bilmeyerek. Jorge Jesus’un arkasında durun, adam bir şey anlatmaya çalışıyor. Adam benim dediğimi anlatmaya çalışıyor” yorumunu yaptı.

‘Kadromuzu kuracağız’

‘Transferde gereken kadroyu kurup önümüzdeki sezon şampiyon olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Birlik ve beraberlik olmasını istiyorum. Seçim varmış gibi kapı kapı dolaşmak, Beşiktaş için doğru değil.”

Haberin Devamı

Başkan Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş’ın önümüzdeki sezon tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyon olacağını iddia etti. Güçlü bir kadroya sahip olduklarının altını çizen Çebi, “En az 2-3 takviyeyle önümüzdeki yılın şampiyonu olarak sezonu tamamlayacağız. Şenol Güneş hocamızla yola devam edeceğiz” dedi.

Bu sezon sakatlıklardan çok çektiklerine vurgu yapan Başkan Çebi sözlerine şöyle devam etti:

“Sezon başında çok iyi bir takım yaptık ama sakatlıklar yakamızı bırakmadı. Konyaspor maçında olduğu gibi. Dört tane oyuncumuz sakatlığı nedeniyle oynayamadı. Ghezzal’ı sakatlıktan kullanamadık. Mert sezon başında sakatlığı nedeniyle geç geldi. Sonra Josef sakatlandı. Değerli oyuncularımızın beklenmedik sakatlıkları, bizi beklentilerimizin dışına taşıdı. Sakatlıklara karşı tedbir alındı ama bazıları doğal oluşmuş sakatlıklar. Beşiktaş camiasına bu sıkıntılarımızı söylemek istedim. Seneye inşallah bunlar olmayacak. Gereken kadroyu kurup, şampiyon olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Camiada birlik ve beraberlik olmasını da istiyorum. Seçim varmış gibi kapı kapı dolaşmak, Beşiktaş için doğru değil.”