Skorer Ajanlar iş başında

Ajanlar iş başında

04.09.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ajanlar iş başında

Ajanlar iş başında


Murat Ağca


       Amerikan sinemasını kıskandıracak kadar bol "senaryo" üretilmesi ve "action" yaşanması üzerine "Hollywood'a döndü" benzetmesi yapılan Bayern Münih, James Bond usulü hafiyelik hikayeleriyle daha da şenlendi.
       Alman takımında iki yıldır futbolcuların özel hayatlarını "James Bond" benzeri takip eden ajanlar, Effenberg, Mehmet Scholl, Matthaeus ve Basler'i suçüstü (!) yakaladı. Disiplini sağlamak için kulüp dışında da oyuncularını kontrol altında tutmak isteyen Bayern Münih'te son iki yılda ajanların gazabına uğrayan futbolcu sayısı oldukça kabarık. En gözde yakalanma mekanı ise diskolar. Effenberg, Mehmet Scholl ve Basler, gece geç saatlerde diskolarda, aşırı içkili kaçamak yapmalarının cezasını 10 bin mark ceza alıp, bazı maçların kadrolarından çıkarılmakla ödediler. Basler ise iki kez yakayı ele verince faturası 30 bin marka çıktı, takımdan gönderilmesi gündeme geldi. İzinsiz kayak yapan ve reklam filmi çeken Matthaeus da 10 bin mark ceza yedi.
       Bayern'in bu durumu medyaya da bol malzeme yaratmaya başladı. Lizarazu'nun geçen hafta antrenmanda Mattaheus'u tokatlaması manşetlere çıkarken, Effenberg'e de içkili araba kullandığı için ceza yağdı. Kaleci Khan ise yaşananlara isyan ederek en kısa sürede Almanya'dan kaçmak istediğini açıkladı.