Dünya Kupası Aktif futbolcular arasında Dünya Kupası'nda en çok gol atan isimler belli oldu!

Aktif futbolcular arasında Dünya Kupası'nda en çok gol atan isimler belli oldu!

20.11.2022 - 11:08 | Son Güncellenme:

2022 Dünya Kupası'na saatler kala heyecan gittikçe artıyor. Katar'da düzenlenecek bu turnuva Katar - Ekvador maçıyla start alacak. Dünya Kupası'nda şu ana kadar gol atan aktif oyu ana kadar en oyuncuları sizler için derledik.

Aktif futbolcular arasında Dünya Kupasında en çok gol atan isimler belli oldu

Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda bu sene bir ilk yaşanacak. İlk defa bir kış ayında oynanacak bu turnuvaya sadece saatler kaldı. Şu ana kadar Dünya Kupası'nda en çok gol atan aktif futbolcular, attıkları goller ile tüm dikkatleri üzerlerin çekmiş durumda. İşte detaylar...

Haberin Devamı

8 GRUP 32 TAKIM

Dünya Kupası'nda birbirinden zorlu sekiz grupta takımlar ilk iki sırayı alarak adını bir üst tura yazdırmaya çalışacak.

A Grubu'nda Senegal - Hollanda, B Grubu'nda İngiltere - İran, C Grubu'nda Arjantin - Meksika, D Grubu'nda Fransa Danimarka, E Grubu'nda İspanya - Almanya, F Grubu'nda Belçika - Hırvatistan, G Grubu'da Brezilya - Sırbistan ve H Grubu'nda Portekiz - Uruguay maçları futbolseverlerin grup aşamasında heyecanla beklediği maçların başında geliyor.

5 MİLYAR İZLEYİCİ

FIFA Başkanı Gianni Infantino, dünya üzerinden 5 milyardan fazla insanın bu turnuvayı izleyeceğini ve bunun bir rekor olduğunu açıkladı. Öte yandan FIFA'ya 64 maç için 23 milyon bilet talebi geldiği ifade edildi.

Haberin Devamı

İşte Dünya Kupası'nda en çok gol atan aktif futbolcular...

XHERDAN SHAQIRI (4)

ABD ekiplerinden Chicago'da forma giyen Xherdan Shaqiri, Dünya Kupası'nda attığı 4 gol ile listeye giren futbolcu oldu. Lig'de gösterdiği performans ile dikkat çeken İsviçreli futbolcu, bu sezon 45 maça çıktı. Söz konusu maçlarda 9 kez rakip fileleri sarsmayı başardı. Shaqiri, bunun yanında takım arkadaşlarına 9 kez de asist yaptı. İsviçreli oyuncunun güncel piyasa değeri 4 milyon euro olarak gösteriliyor.

Aktif futbolcular arasında Dünya Kupasında en çok gol atan isimler belli oldu

ANTOINE GRIEZMANN (4)

La Liga'da mücadele eden takımlardan Atletico Madrid'in yıldız oyuncusu Antoine Griezmann, Dünya Kupası'nda gösterdiği yüksek verimlilikle dikkatleri çekmişti durumda. Fransa Milli Takımı'nda forma giyen Griezmann, Dünya Kupası'nda 12 maçta 4 kez gol attı. Bu sezon La Liga'da ise 21 karşılaşmada 6 kez rakip fileleri sarstı. Antoine Griezmann'ın piyasa değeri 25 milyon euro olarak gösteriliyor.

KYLIAN MBAPPE (4)

Paris Saint-Germain'in dünya yıldızı Kylian Mbappe, bu sezon harikalar yaratıyor. Fransa Ligue 1'de çıktığı 20 karşılaşmada tam 19 kez gol attı ve 5 kez de asist yaptı. Bu sene Fransa Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan Kylian Mbappe, şimdiden futbolseverlerin ilgi odağı oldu. Fransız genç yıldız, Dünya Kupası'nda 7 müsabakaya çıktı. Söz konusu maçlarda 4 kez gol attı. Dünya yıldızı Mbappe'nin güncel piyasa değeri 160 milyon euro olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

Aktif futbolcular arasında Dünya Kupasında en çok gol atan isimler belli oldu

EDINSON CAVANI (5)

Uruguay'ın gözde oyuncusu Edinson Cavani, Dünya Kupası'nda toplam 14 maça çıktı. Tecrübeli santrafor, bu maçlarda 5 kez rakip ağaları sarsmayı başardı. La Liga'da Valencia forması giyen Cavani, bu sezon ligde 7 karşılaşmada 4 gol attı. Tecrübeli santraforun güncel piyasa değeri 5 milyon euro olarak gösteriliyor.

LIONEL MESSI (6)

Dünya futbolunun en önemli isimlerinden Lionel Messi, gösterdiği performansla futbolseverlerin idolü olmuş durumda. Dünya Kupası'nda boy gösterecek olan Arjantin'in kaptanı Messi, bu dev turnuvada toplam 19 kez sahaya çıktı. Süperstar, bu maçlarda 6 gol attı. PSG'nin yıldız oyuncusu Messi'nin güncel piyasa değeri 50 milyon euro olarak gösteriliyor.

Aktif futbolcular arasında Dünya Kupasında en çok gol atan isimler belli oldu

CRISTIANO RONALDO (7)

Manchester United'ın yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, bu sene oynanacak Dünya Kupası'nda Portekiz Milli Takımı’nda yine yerini aldı. Ronaldo, bu sezon gelen tepkilere karşılık vermek istiyor. Yıldız oyuncu Dünya Kupası turnuvasına toplam 17 defa çıktı. Söz konusu maçlarda 7 kez rakip fileleri sarstı. Manchester United’ın dünya yıldızı Ronaldo’nun şu anki piyasa değeri 20 milyon euro olarak gösteriliyor.

Haberin Devamı

THOMAS MÜLLER (10)

Almaya Milli Takımı'nın vazgeçilmez futbolcusu olan Thomas Müller, Dünya Kupası'nda oynayan aktif futbolcular arasında en çok gol atan isim oldu. Almanya Milli Takımı ile Dünya Kupası maçlarına 16 kez çıkan Müller, toplam 10 gol attı. Alman yıldız, gösterdiği bu performansla futbolseverlerin taktirini topladı. Katar'da düzenlenecek bu turnuvada neler yapacağı merakla beklenmekte. Bayern Münih'in yıldız futbolcusu Müller'in güncel piyasa değeri 18 milyon euro olarak gösteriliyor.

Aktif futbolcular arasında Dünya Kupasında en çok gol atan isimler belli oldu