1.Lig Aktürk: Işıklara değil başarıya geldiler

Aktürk: Işıklara değil başarıya geldiler

18.02.2014 - 15:31 | Son Güncellenme:

PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor'un Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, hafta sonunda yaptıkları gece maçıyla ilgili konuştu.

Aktürk: Işıklara değil başarıya geldiler

PTT 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor'un Kulüp Başkanı Tuna Aktürk, hafta sonunda yaptıkları gece maçına ilişkin, "13 bin 750 kişi, stattaki ışıklara gelmedi, takımın başarısından dolayı geldi. PTT 1. Lig'in en fazla gelip gelen takımıyız" dedi.

Aktürk, takımın Atatürk Stadı'ndaki antrenmanı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hafta sonunda sahalarında tarihlerindeki ilk gece maçını Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynadıklarını söyledi.

Stada girişte bazı aksaklıklar yaşandığını, kuyruk oluştuğunu ifade eden Aktürk, "Stadyum girişinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından e-bilet uygulaması geniş kapsamlı test edildi. Kapıdaki elemanlar TFF'nin 50 kişilik grubuydu. İl Emniyet Müdürlüğü ve TFF yetkilileriyle görüşerek bu olayın tekrar etmemesi için girişimlerde bulunduk. Sonraki ilk maçta benzer sıkıntı olmayacak" diye konuştu.

Son haftalarda takımın kötü oynadığına yönelik iddialara dikkati çeken Aktürk, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"13 bin 750 kişi, stattaki ışıklara gelmedi, takımın başarısından dolayı geldi. PTT 1. Lig'in en fazla gelip gelen takımıyız. Lütfen yıkıcı olmaktan çok yapıcı olmaya çalışalım. Biz inanıyoruz ki bu takım Süper Lig'e çıkacak. Birlikte olmak, inanmak en büyük ihtiyacımız. Maçtan önce taraftarlara Balıkesirspor kaşkolları dağıtıldı. Arka yüzünde bir siyasi partinin belediye başkan adayının isminin olduğu kaşkollar ücretsiz verildi. Balıkesirspor'un aynı zamanda sponsorluğunu yapan firmanın yöneticisi. O kaşkolu dağıtana kadar futbolculara prim verseydi emin olun daha fazla etki yapardı. Belediye başkan adayının isminin bulunduğu kaşkolun dağıtılması, Balıkesirspor'un ismi ve logosu izinsiz kullanıldı. Bu konuda adli girişimleri başlattık."

Haberin Devamı

Balıkesir'de diğer belediye başkanlarının da benzer uygulamayı yapması durumunda sonuçlarının ne olacağını soran Aktürk, "Maçtan önce emniyet müdürlüğüne dilekçeyle başvurduk. Statlara siyasi hiçbir materyal girmemesi lazımdı ama girdi. Bu konuda kulübümüz ceza alırsa bunu da paylaşırız" ifadesini kullandı.

Kaşkolda ismi geçen adayı sezon başında ziyaret ettiklerini ve kendi belirleyeceği ismin yönetim kurulunda yer almasını istediklerini aktardıklarını belirten Aktürk, "Kabul etmediler. O günlerde Balıkesirspor'un bu kadar başarılı olacağını düşünmemişlerdi. Şimdi başarılı olunca herkes vakit ayırmaya çalıştı. Keşke kaşkolları 3 hafta önce dağıtsalardı. Balıkesirspor'un siyasi malzeme yapılmasını istemiyoruz. Balıkesirspor, şu anda reytingi yüksek takımlarından biri. Umarım bu ilgi ve başarı devam eder" şeklinde konuştu..

ERTEKİN KONUŞTU

PTT 1. Lig'de son 3 haftada 9 puan toplayan Balıkesirspor, deplasmandaki 1461 Trabzon maçında da galibiyet hedefliyor.

Teknik Direktör İsmail Ertekin, yaptığı açıklamada, geçen hafta sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'a karşı muhteşem bir seyirci desteğiyle önemli bir galibiyet aldıklarını bildirdi.

Haftalar ilerledikçe her maçın biraz daha zorlaştığını vurgulayan Ertekin, "Her takım, alt sıralardakilerden puan almaya çalışıyor. Alt sıralardakiler de düşme potasından çıkmak için çaba harcıyor. Puan inanılmaz kıymetli oldu. Bütün takımlar oynamaktan çok oynatmamaya yönelik sahaya çıkıyor" ifadesini kullandı.

Ertekin, şampiyonluk yarışının, takımı üzerinde farklı bir baskı oluşturduğunu anlattı.

Alttaki takımların, zirveye oynayanlarla mücadele ederken daha iyi motive olduğunu belirten Ertekin, şunları kaydetti: "Kovalanan olmak mı, kovalamak mı daha kolay? Diğer takımlar, üst sıralardakilerle oynarken iyi motive oluyor. Siz ise biraz daha baskı altında oynuyorsunuz. Bizim takım, ikinciyle aynı puana sahip ve üçüncü sırada. Kovalanan olmak gerçekten zor. Şu anda takım her maça bunun baskısı altında çıkıyor. İyi oynuyoruz ama baskıyla oynuyoruz. Bu baskı kolay değil. Oyunu eleştirirken bunları da hesaba katmak lazım. Son 3 maçı gol yemeden kazandık ve 9 puan topladık. Perşembe günü deplasmandaki 1461 Trabzon maçından da galibiyet hedefliyoruz. Bu hafta, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Orduspor karşılaşacak. Bu maçın sonucundan önce bizim ne yapacağımız önemli. Biz kazanırsak bu maç da berabere biterse Balıkesirspor adına büyük bir avantaj oluşur. Şu an için ikinci olmak çok şey ifade etmiyor. Önemli olan, sezon sonunda birinci ya da ikinci olmak. Sezon içinde gel-git olacak ama sonunda ipi göğüslemek önemli."

Haberin Devamı

Ertekin, Mersin İdmanyurdu'nun da katılımıyla zirve yarışının, sezon sonuna kadar 5 takım arasında geçeceğine ve maçların çok zorlu olacağına dikkati çekti.

1461 Trabzon maçında, ayak bileğinden sakatlığı süren Karikari'nin forma giyemeyeceğini dile getiren Ertekin, bu eksiğe rağmen müsabakayı kazanacak kadroya sahip olduklarını sözlerine ekledi.