Fenerbahçe Alex de Souza'nın rekoruna ortak oldu! Enner Valencia, Fenerbahçe'de tarihe geçti

Alex de Souza'nın rekoruna ortak oldu! Enner Valencia, Fenerbahçe'de tarihe geçti

18.05.2023 - 22:03 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Fenerbahçe, kendi sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Heyecan dolu maçta sarı-lacivertli ekibin golcü futbolcusu Enner Valencia, attığı golle Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Alex de Souza'nın rekoruna ortak oldu ve tarihe geçti.

Alex de Souzanın rekoruna ortak oldu Enner Valencia, Fenerbahçede tarihe geçti

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, Süper Lig'in 34. haftasında Trabzonspor ile karşı karşıya geldi. Kritik maçta Fenerbahçe'nin yıldız ismi Enner Valencia, kulüp efsanesi Alex De Souza'nın rekoruna ortak oldu ve sarı-lacivertli kulüpte tarihe geçti.

Haberin Devamı

4 EKSİK

Kırmızı kart cezalısı İrfan Can Kahveci’nin yanı sıra, sakatlıkları bulunan Altay Bayındır, Lincoln Henrique ve Bright Osayi-Samuel zorlu müsabakada takımını yalnız bıraktı. Bu isimlerin yanı sıra, Ezgjan Alioski, Nazım Sangare ve Serdar Aziz teknik heyetin tercihi nedeniyle kadroda yer almadı.

GOL PERDESİ AÇILDI

Karşılaşmanın 11. dakikasında Fenerbahçe, Batshuayi'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Ceza sahası içi sağ tarafta topla buluşan Michy Batshuayi’nin sağ çaprazdan vuruşunda top ağlara gitti.

Alex de Souzanın rekoruna ortak oldu Enner Valencia, Fenerbahçede tarihe geçti

LUAN PERES 7 YIL SONRA GOL ATTI

Heyecan dolu maçın 58. dakikasında Fenerabahçe'de Miha Zajc orta çizgide buluştuğu topu müthiş bir çalımla üç kişiden kurtardı ve bir anda önünde koridor yarattı. Sol kanattan hızla içeri sokulan Zajc'ın pasında Luan Peres ceza alanı sol çaprazından sol ayağıyla yakın köşeye sert vurdu, direğe de çarpan top ağlarla buluştu. Ayrıca Brezilyalı oyuncu, kariyerinde 7 yıl sonra golle tanıştı.

Haberin Devamı

VALENCIA ATTI FARK 3'E ÇIKTI

71 .dakikada rakip yarı alanda kalabalık bir şekilde etkili paslar yapan Fenerbahçe'de Arda Güler'in ceza yayı üzerinden sğ kanada bıraktığı topu Ferdi Kadıoğlu ortaya çevirdi. Ceza alanı sol çaprazda topu kontrol eden Valencia, şık bir hareketle önünü açıp sağ ayağıyla uzak köşeye sert vurdu ve topu ağlara gönderdi.

Alex de Souzanın rekoruna ortak oldu Enner Valencia, Fenerbahçede tarihe geçti

TARİHE GEÇTİ

Attığı golle bu sezon Süper Lig'de 28 gole ulaşan Enner Valencia, Alex de Souza'nın Fenerbahçe formasıyla bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu rekoruna ortak oldu.

Bu arada Valencia, sezonu 33 golle tamamlarsa Aykut Kocaman ve Tanju Çolak'ı geride bırakıp, Kanarya'da ligde bir sezonda en çok gol atan oyuncu olmayı başaracak.

TRABZONSPOR PENALTIDAN GOLÜ BULDU

80. dakikada Trezeguet, ceza sahası içinde Ferdi'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Trezeguet, kendi soluna doğru yerden sert vurdu. Kaleci İrfan Can köşeyi doğru tahmin edip topa dokunsa da gole engel olamadı.

Heyecan dolu maçı Fenerbahçe 3-1'lik skorla kazandı

Haberin Devamı

Yazarlar