Fenerbahçe Alex’ten kişiye özel görüntülü mesaj

Alex’ten kişiye özel görüntülü mesaj

22.08.2020 - 10:24 | Son Güncellenme:

Ünlü spor kişiliklerine hayranları tarafından istedikleri mesajı görüntülü olarak yükletebildikleri bir uygulama Brezilya’da hayata geçti. Fenerbahçe’nin eski yıldızı Alex, 67 dolar karşılığında istenen metni okuyor, bu video kullanıcıya ulaştırılıyor.

Brezilya’da hayata geçirilen, spor dünyasının ünlü kişiliklerini bu kişilerin hayranlarıyla buluşturan oluşum, ülke dışında en büyük ilgiyi Türkiye’den topladı. İdoloMio projesi, yıldız isimlerin hayranları için belli bir ücret karşılığında özel içerik oluşturdukları bir platform. 

Haberin Devamı

İnternet üzerinden idol seçimi 

Organizasyonun internet sayfasına girenler öncelikle idolünün kim olduğunu belirliyor. Ardından hayranı olduğu kişiden istediği video mesajının kendisi için mi yoksa hediye etmek istediği bir yakını için mi olduğunu belirleyeceği kişiselleştirilmiş menüye yönlendiriliyor. 

Gelirler pandemiden etkilenenlere  

Videoda yayınlanacak mesajın ne olduğu ve oyuncunun bunu nasıl yayınlayacağına yönelik detayların belirlenmesinin ardından yıldız ismin konuşmasıyla kaydedilen video bir hafta içerisinde e-mail ile kullanıcıya ulaştırılıyor. Elde edilen gelirin büyük bir bölümü yardıma muhtaç ve pandemi sürecinden etkilenen kişiler için kullanılıyor.  

Alex’ten Türkçe doğum günü kutlaması  

Haberin Devamı

Alex de Souza Türk bir hayranı için kaydettiği videoda kendisinden talep edilen mesajı Türkçe olarak seslendirdi. ‘Merhaba Murat, iyi misin?’ şeklinde hatır sorarak konuşmasına başlayan Fenerbahçe’nin eski futbolcusu, ‘Doğum günün kutlu olsun, inşallah bir gün görüşürüz’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.  

% 65 Brezilya, % 25 Türkiye  

Idolomio internet sitesi geçtiğimiz aylardan itibaren faaliyetlerine başladı. Brezilya dışında en çok talebin geldiği ülkelerin Türkiye, ABD ve Japonya olduğu belirtildi. Portalın ortalamasının yüzde 65’i Brezilya kaynaklı girişlerden oluşurken, Türkiye kaynaklı girişlerin yüzde 25 oranında olduğu, bu durumun, bir dönem Türkiye’de bulunmuş futbol yıldızlarından kaynaklandığı vurgulandı.   

Platform üzerinden spor dünyasının yıldızlarına kişiye özel mesaj seslendirtmenin bedelleri:  

KİŞİ                  BRANŞ             ÜCRET  

Alex de Souza  futbol             67 $ 

Zico                 futbol              67 $ 

Barrichello      formula1        67 $ 

Rafinha           futbol             55 $ 

Diego Lugano  futbol             55 $ 

Leandrinho     basketbol       52 $ 

Magic Paula    basketbol       52 $ 

  1. Borges yüzme 52 $ 

Virna               voleybol         45 $ 

  1. Luciano futbol 40 $ 

 

Yazarlar