Fenerbahçe Ali Koç'tan Vincenzo Montella kararı! İrfan Can Kahveci ve Miha Zajc sürprizi

Ali Koç'tan Vincenzo Montella kararı! İrfan Can Kahveci ve Miha Zajc sürprizi

13.06.2023 - 07:40 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'tan boşalan teknik direktörlükl koltuğuna kimin oturacağı merak konusu oldu. Sarı-lacivertlilerin başkanı Ali Koç, Adana Demirspor'dan ayrılan İtalyan teknik direktör Vincenzo Montella için kararını verdi. Fenerbahçe'de sözleşmesi sona eren Miha Zajc ve İrfan Can Kahveci için sürpriz bir gelişme yaşandı.

Ali Koçtan Vincenzo Montella kararı İrfan Can Kahveci ve Miha Zajc sürprizi

Fenerbahçe'de Jorge Jesus dönemi resmen sona erdi. Kulüp, Portekizli teknik adama yaptığı açıklamalayla veda etti. Fenerbahçe'de Jesus sonrası teknik direktörlük koltuğuna kimin geçeceği ise merak konusu oldu. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Adana Demirspor'un yollarını ayırdığı Vincenzo Montella için kararını verdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un ayrılmasının ardından Miha Zajc sürpriz bir karar aldı. Ayrıca İrfan Can Kahveci için sürpriz bir gelişme yaşandı. İşte tüm ayrıntılar...

JESUS'A VEDA EDİLDİ

Fenerbahçe'de 2022-2023 sezonu başında başlayan Jorge Jesus dönemi sona erdi. Sarı-lacivertlilerde Portekizli teknik direktörle yollar, resmen ayrıldı. Jorge Jesus, Başakşehir karşısında kazanılan Ziraat Türkiye Kupası zaferinin ardından kararını duyurdu.

Fenerbahçe Kulübü, Jorge Jesus için bir veda mesajı paylaştı. Sarı-lacivertlilerden yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı:

""Çok uzun ve yoğun bir sezonu geride bıraktık. Dünya Kupası ve ülke olarak yaşadığımız büyük deprem afeti nedeniyle lige iki defa ara verilmek zorunda kalındı. Tüm bu dinamiklerin hâkim olduğu 2022-23 Süper Lig Sezonunda, Futbol Takımımız toplam 52 maçta 35 galibiyet, 10 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde ederek toplamda 2,21 puan ortalamasına ulaştı. Fenerbahçemiz, UEFA Avrupa Ligi’nde sezonu Avrupa Şampiyonluğu ile tamamlayan Sevilla’ya son 16 turunda elendi. İki kulvarda da son adıma kadar hedeflerine yürüyen Takımımız, Ziraat Türkiye Kupası'nı müzemize getirdi. Bugün itibarıyla 2022-23 Futbol Sezonunda Takımımızın Teknik Direktörlüğünü üstlenen Jorge Jesus’un sözleşmesi sona ermiş ve kendisi ile yollarımız ayrılmıştır. Sayın Jorge Jesus’a bugüne dek ortaya koyduğu tüm emekleri için teşekkür ediyor, kariyerinin geri kalanında başarılar diliyoruz. Teşekkürler Jorge Jesus."

Haberin Devamı

BAŞKAN ALİ KOÇ GÖRÜŞTÜ VE İKNA ETTİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Jorge Jesus'un ayrılık kararını yaklaşık 2 hafta önce öğrendiği belirtildi. Portekizli teknik direktörün ayrılık kararının kesinleşmesi sonrası Ali Koç'un Adana Demirspor'la sözleşmesi sona eren Vincenzo Montella ile masaya oturduğu vurgulandı.

Ali Koç ile Vincenzo Montella arasındaki zirvenin birkaç gün önce gerçekleştiği ifade edildi. İkili arasındaki görüşmelerde her konuda anlaşma sağlandığı belirtildi.

Fenerbahçe'de Sergen Yalçın, Abdullah Avcı ve Mircea Lucescu'nun isimlerinin çeşitli kaynaklarca ortaya atıldığı ancak sarı-lacivertlilerin bu adaylarla herhangi bir görüşmede bulunmadığı kaydedildi. Süper Lig devinde teknik direktörlük görevi için en ciddi adayın Vincenzo Montella olduğu vurgulandı. Fenerbahçe'de İtalyan teknik direktörle yapılan anlaşmanın kısa süre içerisinde resmen açıklanmasının beklendiği ifade edildi.

Haberin Devamı

İLK TRANSFER RYAN KENT OLDU

Fenerbahçe'de gelecek sezon adına ilk hamle geldi. Sarı-lacivertliler, Rangers'tan ayrılan İngiliz kanat oyuncusu Ryan Kent ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Glasgow Rangers ile sözleşmesi sona eren Ryan Kent ile 4 yıllığına anlaşmaya varmıştır. Resmi sözleşme oyuncumuzun sezon başı kampı için ülkemize geldiğinde yapılacak sağlık kontrollerinin ardından imzalanacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunarız" denildi.

Fenerbahçe'nin yeni transferi Ryan Kent yaptığı açıklamada, "Tüm Fenerbahçe taraftarına merhabalar. Ben Ryan Kent. Öncelikle Türkiye Kupası'nın kazanılmasında payı olan tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum. Tebrik ediyorum. Fenerbahçe'ye transfer olduğum için büyük onur duyuyorum. Yeni sezonla ilgili konuşmak gerekirse Fenerbahçe'nin hedeflerine ulaşabilmesi konusunda takımımızın başarılı olması için elimden geleni yapmaya çalışacağım. İlk hedefimiz önümüzdeki ay oynayacağımız Süper Kupayı kazanmak olacak. Takım arkadaşlarımla birlikte, yeni sezon çalışmalarına başlamak için çok heyecanlıyım. Kendinize iyi bakın" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

MIHA ZAJC'IN KARARI DEĞİŞTİ

Fenerbahçe'de Enner Valencia ve Miha Zajc'ın yanı sıra Ezgjan Alioski'nin takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakıldığı belirtildi. Sarı-lacivertlilerde sadece Miha Zajc ile yeniden masaya oturma ihtimalinin olduğu kaydedildi.

Jorge Jesus döneminde istediği kadar forma şansı bulamayan Miha Zajc'ın, Portekizli teknik direktörün vedasının ardından kararını yeniden gözden geçirdiği ifade edildi. Miha Zajc'ın ayrılık fikrinin değiştiği ve yeniden masaya oturacağı vurgulandı.

Fenerbahçe yönetimin başarılı orta sahaya yeni teklif götüreceği ve Miha Zajc'ı takımda kalmaya ikna etmek için çalışacağı belirtildi.

Haberin Devamı

İRFAN CAN'DA BELİRSİZLİK HAKİM

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci'nin durumunun belirsizliğini koruduğu öğrenildi. Tecrübeli orta sahanın, Başkan Ali Koç ile bir görüşme gerçekleştirdiği aktarıldı. Ali Koç ile İrfan Can Kahveci arasındaki zirvede ayrılık kararına yakın bakıldığı belirtildi.

Hem İrfan Can Kahveci hem de Fenerbahçe kurmaylarını tatmin eden bir teklif gelmesi durumunda ayrılığa sıcak bakılacağı vurgulandı. İrfan Can Kahveci konusundaki son kararın yeni teknik direktörün göreve gelmesinin ardından netlik kazanacağı kaydedildi.

FENERBAHÇE'DE ÖNCELİK YABANCI TEKNİK DİREKTÖR

Yeni sezon öncesi Fenerbahçe’de teknik direktör çalışmaları sürüyor. Jorge Jesus’un Ziraat Türkiye Kupası şampiyonluğunun ardından veda etmesiyle beraber arayışlar sıklaştırıldı.

Sarı-lacivertlilerde önceliğin yabancı teknik direktör olacağı kaydedildi. Her ne kadar Jorge Jesus döneminde özellikle derbilerde, İstanbulspor, Giresunspor ve Ümraniyespor maçlarında hayal kırıklığı yaşansa da yabancı teknik adamdan vazgeçilmemesi düşünülüyor.

Başkan Ali Koç, şu an için yerli hoca tercihini geri planda tutuyor. Bu doğrultuda Adana Demirspor’u Avrupa kupalarına taşıyan ve ligde 4. sıraya getiren Vincenzo Montella adı gündemde duruyor. İtalyan çalıştırıcı ciddi adaylardan biri olarak göze çarpıyor.

Yerli hoca konusunda ise adaylar arasında Abdullah Avcı ismi de bulunuyor.

Yazarlar