Galatasaray Almanya, Galatasaray'ı konuştu: Türkler ilk yarıda çılgın bir oyun sergiledi! Desibel vurgusu

Almanya, Galatasaray'ı konuştu: Türkler ilk yarıda çılgın bir oyun sergiledi! Desibel vurgusu

25.10.2023 - 07:23 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3’üncü hafta maçında Galatasaray, konuk ettiği Almanya temsilcisi Bayern Münih’e 3-1 mağlup oldu. Ancak özellikle sarı-kırmızılı ekibin ilk yarıda oynadığı futbol ve taraftarların 90 dakika boyunca yarattığı atmosfer Almanya'da gündem oldu. İşte detaylar...

Almanya, Galatasarayı konuştu: Türkler ilk yarıda çılgın bir oyun sergiledi Desibel vurgusu

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3’üncü maçında Bayern Münih’i konuk etti. Sarı-kırmızılı ekip maçın büyük bölümünde etkili bir oyun sergilese de sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın golünü 30. dakikada penaltıdan Icardi kaydetti. Bayern Münih'n gollerini 8. dakikada Coman 73. dakikada Harry Kane ve 79. dakikada Musiala kaydetti.

BAYERN MÜNİH'E KARŞI 20 YIL SONRA İLK

Galatasaray, 2003/04'ten bu yana bir Şampiyonlar Ligi maçının ilk yarısında Bayern Münih kalesine en fazla şut çeken takım oldu.

TARAFTARLARDAN BÜYÜK DESTEK

Stadyumu dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar da 90 dakika boyunca takımlarına sonuna kadar destek oldu. Hem Galatasaray'ın futbolu hem de taraftarların desteği Almanya'da gündem yarattı.

Almanya, Galatasarayı konuştu: Türkler ilk yarıda çılgın bir oyun sergiledi Desibel vurgusu

ALMANYA GALATASARAY'I KONUŞTU

Almanya'nın önde gelen gazetelerimnden Bild, Bayern Münih'in zor anlar yaşadığını belirterek, "Bayern İstanbul'da zor anlar yaşadı. Gürültü 132 desibele çıktı. Harry Kane mega ıslık konserini sonlandırdı." ifadeleri ile maçı okurlarına aktardı.

Haberin Devamı

Der Spiegel ise 'Bayern İstanbul'da tökezledi ama üç puanı kazanmayı başardı' şeklinde maçı manşetine taşıdı.

Haberin Devamı

'GÜRÜLTÜ NEDENİYLE YAYINI KESMEK ZORUNDA KALDI'

RAN'in haberinde ise tribünlerdeki desteğe atıfta bulunarak maçın yayıncısının bir süreliğine yayını kesmek zorunda kaldığını belirtti: Bayern'li oyuncular, İstanbul Rams Park'ta Galatasaray taraftarlarının kulakları sağır eden ıslık sesleriyle karşılaştı. Maçın yayıncısı büyük gürültü nedeniyle maç öncesi yayınını bir süreliğine kesmek zorunda kaldı.

Almanya, Galatasarayı konuştu: Türkler ilk yarıda çılgın bir oyun sergiledi Desibel vurgusu

'SON YILLARDA BU DURUMA PEK DÜŞMEDİ'

Sportschau ise maçın Galatasaray lehine farklı bir şekilde bitebileceğini belirterek şu ifadelere yer verdi: Maçın ilk yarısı Galatasaray lehine farklı bir sonuçla bitebilirdi. Bayern son yıllarda bu duruma pek düşmedi. Devre arasına 1-1'lik skorla girebilmiş olmaları, onlar açısından akşamın en iyi haberiydi.

Haberin Devamı

Karşılaşmanın Alman basınındaki diğer yansımaları ise şu şekilde:

ZDF: Bayern Münih İstanbul kazanında kazandı. 50 bin taraftarın sürekli ıslıklarına ve Galatasaray'ın cesur hücum takımına karşı Bayern karakter testini geçti.

NTV NACHRICHTEN: Bavyera, İstanbul cehenneminde tam zamanında uyandı. Galatasaray özellikle ilk yarıda bariz iyi olan taraftı. Bayern için Şampiyonlar Ligi'nde gurur verici bir zafer oldu.

FOCUS: Bayern, Galatasaray karşısındaki zayıf performansına rağmen maçtan galip ayrıldı, üçüncü maçında üçüncü galibiyetini aldı.

Almanya, Galatasarayı konuştu: Türkler ilk yarıda çılgın bir oyun sergiledi Desibel vurgusu

FRANKFURTER ALLGEMEINE: Galatasaray'a ve gürültüye karşı Bayern Münih, sezonun üçüncü Şampiyonlar Ligi maçını kazandı. Farkı yaratan stadyumun gücü değil, anın gücü oldu.

KICKER: Galatasaray'ın birden fazla gol atabileceği kötü bir ilk yarıya rağmen Bayern, İstanbul'da da galip geldi ve Şampiyonlar Ligi grup aşamasındaki rekor serisini sürdürdü.

Haberin Devamı

SKY SPORT: Bayern Münih İstanbul cehenneminde buz gibiydi. Harry Kane, bir infazcı olarak ününü hak ettiğini gösterdi.

DIE WELT: Galatasaray'a karşı kazanılan galibiyette Bayern Münih, egemenliğiyle değil verimliliğiyle etkiledi.

TAGES ZEITUNG: Bayern Münih, Galatasaray'a karşı zorlu bir deplasman maçını atlattı ve ikinci yarıda kalitesini gösterdi. Türkler, özellikle ilk yarıda zaman zaman çılgın bir oyun sergiledi, birçok iyi fırsatı kaçırdı.