Galatasaray Aslan'ın can dostu

Aslan'ın can dostu

03.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray son ciddi hazırlık maçında eski hocası Roberto Mancini'nin çalıştırdığı Inter'i devirdi.

Aslanın can dostu

NEVZAT DİNDAR - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Avusturya kampını 4-0’lık Nice yenilgisiyle kapatan Aslan, Türk Telekom Arena’da konuk ettiği İtalyan rakibini avladı. Kadrosunu yeni yıldızlarla güçlendiren Inter karşısında iyi bir futbol ortaya koyan sarı-kırmızılı takım, Sneijder’in golüyle gülerken, TFF Süper Kupa maçı öncesi moral depoladı.

Galatasaray yeni sezon öncesi son ciddi hazırlık sınavında eski hocası Roberto Mancini’nin çalıştırdığı İtalyan devi Inter’i 1-0 yenmeyi başardı. Inter’de yüksek maliyetli flaş transferler Miranda, Kondogbia ve Jovetic gibi yıldızlar da karşılaşmada görev yaptı.

Galatasaray sonuç olarak istediğini alırken zaman zaman gelecek adına umut verdi. Lukas Podolski’nin, Galatasaray’ın hücum gücünü geliştireceği veya Bilal’in çok yararlı olacağını söylemek mümkün.

Haberin Devamı

Muslera yine kalesinde devleşirken, Selçuk ve Burak hırsları, galibiyet golünün sahibi Sneijder de kalitesiyle maçta dikkat çeken isimler oldu. Sonradan giren Sinan Gümüş de mücadelesiyle alkış alan başka bir futbolcuydu. Ama fizik olarak birçok oyuncunun hazır olmadığı ve Melo’nun yokluğu bariz hissedildi.

İkinci devre Hamzaoğlu, Muslera dışında bütün futbolcuları değiştirdi. 9’da Selçuk’un şutunda kaleci Handanovic’ten dönen topu Burak ağlara gönderdi ancak hakem Serkan Çınar “elle oynama” gerekçesiyle golü iptal etti. Bu dakikadan sonra Inter ataklarını izledik. Özellikle Icardi ve Hernanes’in pozisyonlarında Muslera dikkatliydi.

54’te soldan hareketlenen Podolski ceza alanı ön çizgisinde bulunan Sneijder’e topu verdi. Hollandalı yıldız da soluyla Handanovic’i avladı. Son 30 dakika Galatasaray’da yedekler süre buldu. İtalyanların bulduğu pozisyonlarda ise Muslera faktörü yine ön plana çıktı.