Skorer Asrın sporcusu Naim

Asrın sporcusu Naim

01.12.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Asrın sporcusu Naim

Asrın sporcusu Naim


Büyük ankette zirveye çıktı, Yirminci Yüzyılın Türk Sporcusu seçildi


       MİLLİYET Spor Servisi'nin "Yirminci Yüzyılın Türk Sporcusu" anketi, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu'nun açık farklı birincilğiyle sona erdi.
       Devlet Bakanı Fikret Ünlü, spor teşkilatının üst düzey yetkilileri, federasyon başkanları, spor otoriteleri ve spor gazetecileri ile Milliyet spor yazarlarının katıldığı ankette, 1900 - 1999 yılları arasında ulusal ve uluslararası başarı gösteren sporcular için oy kullanıldı.
       Belirlenen puanlama sistemine göre, ankete katılanların birinci sırada gösterdiği adaya beş, ikinciye dört, üçüncüye üç, dördüncüye iki, beşinciye bir puan verildi.
       Kademeli sisteme göre her adayın topladığı puanlar, yüzyılın klasmanını belirledi. Buna göre üç kez üstüste olimpiyat şampiyonluğu kazanarak kırdığı rekorlarla tarih yapan dünya şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu 228 puanla "20. Yüzyılın Türk Sporcusu" unvanını elde etti.
       Türk Sporu'nun sembol güreşçisi Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu 135 puanla ikinci, Türk Futbolu'nun "Taçsız Kral"ı Metin Oktay 77 puanla üçüncü oldu.
       20. Yüzyılın onur listesinde Naim Süleymanoğlu ile birlikte iki halterci, dokuz güreşçi, üç atlet, dört futbolcu, iki boksör, bir jimnastikci, bir su altıcı, bir kareteci, üç basketbolcu, bir voleybolcu ve bir dağcı bulunuyor.