Güreş Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türk rüzgarı

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türk rüzgarı

25.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hırvatistan’ın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda sporcularımız rakiplerine adeta minderi dar etti. Grekoromen Takımımız 17 yıl sonra şampiyonluğa uzanırken, kadın sporcularımız 2., serbest stildeki güreşçilerimiz 3. sırayı almayı başardı.

Avrupa Güreş Şampiyonasında Türk rüzgarı

Türkiye Güreş Milli Takımı, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda 6 altın, 3 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplam 17 madalya kazanarak turnuvaya damga vurdu. Milliler, takım halinde grekoromen stilde şampiyon, kadınlarda ikinci, serbest stilde ise üçüncü oldu.

Haberin Devamı

Hırvatistan’da 9 güreşçimiz finalde mücadele ederken; Taha Akgül, Feyzullah Aktürk, Yasemin Adar Yiğit, Rıza Kayaalp, Adem Burak Uzun ve Burhan Akbudak altın kazandı. Süleyman Atlı, Buse Tosun Çavuşoğlu ve Ali Cengiz de finaldeki rakiplerine yenilerek gümüşte kaldı. Üçüncülük mücadelesine çıkan Emrah Ormanoğlu, Soner Demirtaş, İbrahim Çiftçi, Evin Demirhan Yavuz, Zeynep Yetgil, Nesrin Baş, Yunus Emre Başar ve Selçuk Can ise bronz madalya kazanma başarısı gösterdi. Milli sporcular geçen yıl ise yine 7 altın, 3 gümüş ve 7 bronz olmak üzere toplam 17 madalya almıştı.

Turnuvaya damga vuran isimler Rıza Kayaalp, Taha Akgül ve Yasemin Adar Yiğit oldu. Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde Azerbaycanlı Sabah Saleh Shariati’yi 2-1 yenerek 12. kez şampiyon oldu ve efsane isim Rus Aleksandr Karelin’in rekorunu egale etti. Akgül de serbest stil 125 kilo finalinde Gürcü rakibi Geno Petriashvili’yi 9-4’le geçerek altın madalyayı boynuna taktı ve kariyerinin 10. şampiyonluğunu elde etti. Adar Yiğit ise kadınlar 76 kilo finalinde Avusturyalı Martina Kuenz’i 2-2 sona eren maçta avantaj puanıyla yenerek 6. şampiyonluğunu kazandı.

Haberin Devamı

Bu sonuçların ardından Grekoromen Takımımız 155 puanla zirveye çıkarken, Kadın Milli Güreş Takımı 136 puanla Avrupa ikincisi oldu. Serbest Güreş Milli Takımı da 115 puanla takım halinde üçüncülük elde etti.

‘Bu başarı tesadüf değil’

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, elde edilen başarının ardından turnuvayı değerlendirdi. Yeni madalyalar kazanmak için çalışmaya devam edeceklerini belirten Eroğlu şu ifadeleri kullandı:

“Sporcularımız buraya hazır bir şekilde geldi. Bu emeklerimizin karşılığında da 6 altın, 3 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplamda 17 madalya kazanarak grekoromende Avrupa şampiyonu, kadınlarda Avrupa ikincisi, serbestte de Avrupa üçüncüsü olarak aldık. Bu derecelerin hiçbiri tesadüf değil. Güreşte yeni bir sistemin temellerini attık. Bu sistem sayesinde başarılarımız devam edecek. Eylül ayında Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da gerçekleşecek olan Dünya Güreş Şampiyonası’nda da hedefimiz, bu kazandığımız madalya sayılarının üzerine çıkmak ve Türk bayrağımızı göndere çektirip, İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinletmek.”

Haberin Devamı

Yazarlar