Fenerbahçe Aykut Kocaman'dan İlber Ortaylı'ya sürpriz teklif

Aykut Kocaman'dan İlber Ortaylı'ya sürpriz teklif

16.11.2017 - 07:41 | Son Güncellenme:

Aykut Kocaman, Watson İstanbul Zirvesi'nde yaptığı konuşmada İlber Ortaylı'ya sürpriz bir teklifte bulundu.

Aykut Kocamandan İlber Ortaylıya sürpriz teklif

Aykut Kocaman ile sempozyumun bir başka katılımcısı Prof Dr İlber Ortaylı arasında ilginç bir de diyalog yaşandı.

Haberin Devamı

İkili panel öncesi kısa süreli futbol sohbeti gerçekleştirirken, Kocaman, Ortaylı'ya takılarak "Hocam Beşiktaşlıymışsınız, sizi Fenerbahçe'ye transfer edelim" deyince Ortaylı'nın ise bu teklife gülümseyerek karşılık verdi..

KOCAMAN NELER ANLATTI?

IBM Türkiye tarafından düzenlenen ve yapay zeka konusunun bütün boyutlarıyla ele alındığı "Watson Istanbul Summit" 14 Kasım Salı günü 1500 kişinin katılımıyla Volkswagen Arena'da gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını IBM Türk Genel Müdürü Defne Tozan'ın yaptığı etkinlikte, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman da, teknolojiyi nasıl kullandığını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Osmanlıspor maçından sonra "Gerekeni yapacağım" demiş, ardından 3 gün sonra yeniden takımın başına dönmüştü.

Haberin Devamı

Kocaman yaşanan krizin ardından Volkswagen Arena'da yapılan Watson İstanbul Zirvesi'nde konuşma yaptı.

İşte tecrübeli hocanın açıklamaları: "Antrenörlük eğitimi alırken ilk derste 'Futbol bir bilim değildir. Ama bilimden faydalanır" denmişti. Çok doğru. Futbolda insan çok önemli bir bileşen, aynı zamanda çok bilinmeyenin olduğu bir oyun. Bilimi/teknolojiyi kullanarak bu bilinmeyenleri olabildiğince azaltmak çok kıymetli. Futbolun bilinmeyenlerini analiz ederek, seviyesini nasıl daha iyi hale getiririm sorusuna yanıt vermeye çalışıyorum."

Sunumunda futbolun bilimden faydalandığını ve bu sayede bir çok önemli bileşeni bir arada barındırdığına değindi. Bu bileşenlerin arasında yer alan teknik veri, taktiksel veri ve en önemlisi de insan faktörünün ne kadar önemli olduğunu anlatan Aykut Kocaman teknolojiyi kullanarak bu bilinmeyenleri olabildiğince anlamlandırıp azaltmanın ne kadar kıymetli olduğunu belitti.

Futbolun içerisinde yer alan verileri ekibiyle birlikte oldukça yoğun olarak inceleyip analiz ederek bu bilinmeyenlerin seviyesini nasıl daha az ve iyi hale getirebileceği konusunda her geçen gün daha çok çalıştıklarını da sözlerine ekleyerek sunumunu tamamlamladı.