Diğer Babasından gizli antrenmanlara gitti! Avrupa şampiyonu oldu

Babasından gizli antrenmanlara gitti! Avrupa şampiyonu oldu

27.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Nesrin Baş, babasından gizlice antrenmanlara gittiği güreşte Avrupa şampiyonluğu da dahil, birçok madalya kazandı. Baba Baş ise ‘Dangal’ filmini izledikten sonra kızının güreşe devam etmesini izin verdi.

Babasından gizli antrenmanlara gitti Avrupa şampiyonu oldu

Milli sporcu Nesrin Baş (21), babasından gizlice antrenmanlara gittiği güreşte Avrupa şampiyonluğu da dahil, birçok madalya kazandı. 6 kız kardeşin 5’incisi olan, babasının ‘Dangal’ filmini izledikten sonra güreşmesine izin verdiğini söyleyen Baş, “Hedefim, dünya ve olimpiyat şampiyonu olmak” dedi.

Haberin Devamı

Nesrin Baş’ın babası Alişen Baş, “Nesrin çocukken durmadan ablaları ile güreşmek isterdi. Ortaokula giderken güreşe başlamış. Ben güreşe başladığını duyduğumda okul müdürünün yanına giderek güreş yapmamasını söyledim. Müdür bana ‘kaç tane kızın var’ dedi. 6 kızımın olduğunu söyledim. Okul müdürü bana ‘Dangal filmi var, onu izle’ dedi. Ben de izledim. Dangal filmi ile kaderimiz aynı. Onun da oğlu yoktu. 4 kızı vardı. Onu izledikten sonra, kızıma dedim ki, Her daim yanındayım. Devam et sen. Avrupa ve Gençler Dünya Şampiyonu oldu. Kızımla gurur duyuyorum” diye konuştu.

Milli sporcu Nesrin Baş ise “Güreşe ortaokulda başladım. Hocam, ‘Senin ellerin büyük iyi elense çekersin’ dedi. 2017 yılında öyle başladım. İlk başladığım yıllarda babam izin vermedi. Antrenmanlara hep gizli gizli gidiyordum. Annem ve ablalarım hep yanımda oldu. Ablalarımı arardım. Babam eve geldi mi? diye. Babam eve geldi ise gizli girerdim. Dangal filminden sonra da hep destek çıktı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı