Basketbol Bakan Bak'tan genç basketbolculara yakın takip!

Bakan Bak'tan genç basketbolculara yakın takip!

16.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Okul Sporları Gençler Basketbol Türkiye Birinciliği erkekler final maçını takip etti, Türkiye Şampiyonu olan Çiğli Bilim Doğa’nın kupasını verdi.

Bakan Baktan genç basketbolculara yakın takip

Lise düzeyindeki öğrencilerin katılım sağladığı Okul Sporları Gençler Basketbol Türkiye Birinciliği erkekler finalinde, Çiğli Bilim Doğa ile Esenkent Okyanus takımları karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

İstanbul Başakşehir Spor Kompleksi’nde oynanan final mücadelesini Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da izledi. Maçın hava atışını gerçekleştiren Bakan Bak, kısa bir konuşma yaptı. Bakan Bak, “Finale hoş geldiniz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak özellikle basketbola çok büyük önem veriyoruz. Bu finallerin yapılması bizi çok mutlu ediyor. İki takıma da başarılar diliyorum. Kazananı tebrik edeceğiz, kaybedeni alkışlayacağız. Spor dostluk, barış, kardeşliktir” dedi.

Büyük çekişme ve heyecana sahne olan final maçında Çiğli Bilim Doğa, Esenkent Okyanus takımını 84-76 mağlup etti.

Karşılaşmanın tamamını izleyen Bakan Bak, daha sonra müsabakayı kazanarak Türkiye Şampiyonu olan Çiğli Bilim Doğa’nın kupasını verdi.

İkinci olan Esenkent Okyanus Takımına kupasını ise Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu takdim etti. Çiğli Bilim Doğa , 23 Haziran-3 Temmuz 2024 tarihleri arasında Çin’in Macao şehrinde yapılması planlanan Dünya Okul Sporları Basketbol Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.

Yazarlar