Su Sporları Bakan Kasapoğlu: Başarılar altyapı devriminin sonucu

Bakan Kasapoğlu: Başarılar altyapı devriminin sonucu

18.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu yüzmeye ayrı bir önem verdiklerini belirtti, “Sporcu bulmakta güçlük yaşadığımız yüzmede sporcularımız artık rekorlar kırıyor, madalyalar kazanıyor. Verdiğimiz sözleri yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Bakan Kasapoğlu: Başarılar altyapı devriminin sonucu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, geçmişte verdikleri sözleri yerine getirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, milli yüzücülerin kazandığı madalyaların, altyapı devriminin önemli bir sonucu olduğunu söyledi. Kasapoğlu, 2002 yılı öncesinde 46 olan Olimpik ve Yarı Olimpik yüzme havuzu sayısının 215’e, çelik konstrüksiyon yüzme havuzu projesinin 395’inin tamamlanmasıyla birlikte yüzme havuzu sayısının 610’a ulaştığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Bakan Kasapoğlu şöyle devam etti: “Aynı azimle çalışmaya devam edeceğiz. Yüzme branşına ayrı bir önem veriyoruz. Daha önceleri uluslararası yüzme yarışlarında milli sporcumuz olmadığı için üzülürdük. Ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen yüzmede başarılı olamıyorduk. Bu durumu tersine çevirmek ve spor ülkesi olma hedefiyle, ülkede sporun tabana yayılması için önemli bir misyon üstlendik. Daha önce sporcu dahi bulmakta güçlük yaşadığımız yüzmede milli sporcularımız artık rekorlar kırıyor, sayısız madalyalar kazanıyor.”

Edirne’den Hakkari’ye kadar her ile yüzme havuzu yapıldığını vurgulayan Gençlik ve Spor Bakanı, “Yüzme Bilmeyen Kalmasın projemize her kesimden ciddi destek veriliyor. Proje başladığından bu yana yaklaşık 5 milyon çocuğumuza yüzme öğretildi. Ülkemizde yüzme bilmeyen tek bir çocuğumuz kalmayıncaya dek bu değerli çalışmayı devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.