Beşiktaş Beşiktaş maçı öncesi Brugge şehrinde yasak değişti!

Beşiktaş maçı öncesi Brugge şehrinde yasak değişti!

19.09.2023 - 15:19 | Son Güncellenme:

'Yüksek riskli' ilan edilen Brugge-Beşiktaş maçı nedeniyle Belçika şehrinde uygulanan cam yasağının saati öne çekildi. Stadın 1 kilometre çapındaki etrafıyla ilgili alınan özel güvenlik tedbiri duyuruldu.

Beşiktaş maçı öncesi Brugge şehrinde yasak değişti

Beşiktaş ile Brugge arasında oynanacak UEFA Konferans Ligi grup karşılaşması Belçika'da 'Yüksek Riskli Maç' ilan edildi. İki takım arasında sekiz yıl önce oynanan müsabakada olaylar çıktığı hatırlatılarak, bu kez aynı şeylerin yaşanmaması için tedbirler alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Brugge Belediye Başkanı Dirk de Fauw "12 Mart 2015'te de her iki takım karşı karşıya geldi. Ne yazık ki çeşitli olaylara ve kavgalara yol açan bir maç oldu. Bazı polis memurları yaralandı. Dolayısıyla bu maçı 'yüksek riskli' olarak değerlendirmemiz mantıklı" diyerek Brugge Kent Konseyi'nin aldığı kararı açıkladı.

Başkanın konuşmalarının yer aldığı Belçika basınında alınan kararlar uyarınca Perşembe öğlen saat 1'den gece saat 2'ye kadar Jan Breydel Stadyumu'nun 1.000 metre yarıçapındaki kamuya açık içki, yemek ve ticari kuruluşlarda cam kaplarda her türlü içeceğin servis edilmesinin yasak olacağı da belirtildi.

Buna ek olarak, aynı zaman diliminde şehir merkezindeki eğlence bölgesinde de cam yasağı uygulanacak. Normalde şehirde sadece Perşembe akşamı saat 22.00'den Pazar sabahı saat 8.00'e kadar geçerli olan bu kural, bu maç için daha erken yürürlüğe girecek. Bu yasak ayrıca Brugge'ün merkezindeki birçok komşu sokak için de geçerli olacak.

Haberin Devamı

Stadyuma gitmek için servis otobüsü kullanacakların biraz daha uzun yürümesi gerekeceği de vurgulandı. Otobüslerin, ziyaretçilerin daha erken inmesini sağlayacağı, böylece herkesin çıkış bölümüne doğru aşamalı olarak yürüyebileceği aktarıldı.

Yazarlar