Beşiktaş Beşiktaş'ta Aboubakar'la yollar ayrılıyor! İşte oynamama nedeni

Beşiktaş'ta Aboubakar'la yollar ayrılıyor! İşte oynamama nedeni

14.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın Kamerunlu golcüsü kariyerinin en kötü dönemini yaşıyor. Kadro dışı bırakıldıktan sonra Afrika Kupası’na giden ve burada sakatlanan Aboubakar, Santos tarafından affedilse de eski günlerini mumla aratıyor.

Beşiktaşta Aboubakarla yollar ayrılıyor İşte oynamama nedeni

Vincent Aboubakar kariyerinin en sıkıntılı günlerini geçiriyor. Beşiktaş formasıyla aylardır tek gol atamayan Kamerunlu forvet adeta dibe vurdu.

Haberin Devamı

boubakar, Fenerbahçe’ye 9 Aralık’ta 3-1 yenildikleri derbiden sonra Bailly, Rosier, Onana ve Ghezzal’la birlikte kadro dışı bırakılmıştı. Daha sonra Afrika Uluslar Kupası’na giden ve burada sakatlanan deneyimli futbolcu, 30 Ocak’ta İstanbul’a dönmüştü. Teknik Direktör Fernando Santos’un isteğiyle kadro dışı kararı kaldırılan Aboubakar sakatlığı yüzünden Trabzonspor ve Kayserispor maçlarını kaçırırken, 19 Şubat’ta takıma dönüş yaptı.

5 AYDIR SUSKUN

Konyaspor maçında oyuna girerken tribünler tarafından protesto edilen 32 yaşındaki futbolcu daha sonra şans bulduğu İstanbulspor, Galatasaray ve Gaziantep FK maçlarında da gol atamadı. Yaklaşık 5 aydır suskun olan Kamerunlu futbolcu, Beşiktaş formasıyla son golünü 8 Ekim’de 2-0 kazandıkları İstanbulspor maçında kaydetmişti.

Haberin Devamı

YOLLAR AYRILIYOR

Uzun süredir formsuz ve moralsiz olan Vincent Aboubakar bu nedenle ilk 11’de yer bulamıyor. Fernando Santos’un verdiği şansları iyi değerlendiremeyen Kamerunlu futbolcunun sezon sonunda elden çıkarılması sürpriz olmayacak. Haziran 2025’e kadar sözleşmesi bulunan Aboubakar koşulların oluşması halinde makul bir bonservis bedeliyle satılacak.

Beşiktaş formasıyla 109 resmi maça çıkan Vincent Aboubakar 59 gole imza atarken, 14 kez de asist yaptı. Kamerunlu oyuncu bu sezon 26 maçta 11 gol, 3 asistlik performans sergiledi.

Yazarlar