Beşiktaş Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi'den iddialara sert yanıt: Tamamı kibir, yalan ve algı operasyonu

Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi'den iddialara sert yanıt: Tamamı kibir, yalan ve algı operasyonu

13.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın eski Başkanı Ahmet Nur Çebi sessizliğini bozdu. Milliyet'e özel açıklamalarda bulunan Çebi, iddialara sert yanıtlar verdi. İşte detaylar...

Beşiktaşta Ahmet Nur Çebiden iddialara sert yanıt: Tamamı kibir, yalan ve algı operasyonu

Beşiktaş'ın eski Başkanı Ahmet Nur Çebi, Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe'ye özel açıklamalarda bulundu. Çebi, Siyah-beyazlı ekibin 2024 yılı 1. Olağan Divan Kurulu toplantısında gündeme gelen iddialara yanıt verdi. 

Haberin Devamı

Attila Gökçe'nin yazısı şu şekilde:

"Başkan Hasan Arat, cumartesi günü toplanan Divan Kurulu’nda, “Beşiktaş’a çökmüşler” diyerek önemli iddiaları dile getirmişti.

Ahmet Nur Çebi’yi aradım. Geçen dönemin başkanı, Arat’ın iddialarına karşı neler diyordu, sordum.

Öfkeli, kırgın ve kızgın bir tavırla, “Tamamı kibir, yalan ve algı operasyonu... Çökme iddialarını reddediyorum. Kimse Beşiktaş’a çökemez” dedi. Belgesiz konuşmadığını, belge ve raporlar tamamlandığında tüm iddialara tek tek yanıt vereceğini de anlattı.

Çebi’yi incinmiş ve gergin buldum. İçinden gelenleri şöyle paylaştı:

“Bu bir kuşa bak operasyonu. Yukarıdan kuşu gösterip aşağıda farklı şeyler yapıyorlar. Camiayı yanıltıyorlar. En basit örneğini de söyleyeyim: Passolig ve sponsorluk gelirlerini kırdırdılar. Gerçeği farklı ve yanlış iddialarla gündeme getiriyorlar. Tekstil atölyesi iddiası yanlış. Onlar bize kiracı olmadı. Sadece hizmet sözleşmesi yaparak tesiste yer gösterdik. Çocuklar iyi niyetle çalışıp işi tamamladılar. Beşiktaş sofrası o tesise gelen, işi olan herkese açıktır. Bu kadar insani konular eleştiri nedeni olmamalıydı.”

Haberin Devamı

Ahmet Nur Çebi’ye “Çatıyı örten membranın kalitesiz olduğu” iddiasını da sordum: “O malzemenin kalitesini benden önceki dönem başkanı Fikret Orman’a sormak gerekiyor. Ben inşaat sırasında kalite iddialarını o günkü başkana bildirdim.” Çebi, Orman’ın iddialarıyla ilgili raporların tamamlandığını, Hasan Arat’la yakın çalışan Umut Güner’in işbaşındaki başkanı aydınlatacak bilgiye sahip olduğunu da aktardı."