Beşiktaş Beşiktaş'ta Demir Ege Tıknaz kulübeye hapsoldu! Fernando Santos unuttu

Beşiktaş'ta Demir Ege Tıknaz kulübeye hapsoldu! Fernando Santos unuttu

16.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın 19 yaşındaki orta sahası, Şenol Güneş ile birlikte başladığı A takım macerasında geride kaldı. Son 6 karşılaşmada sadece bir dakika görev yapabilen Demir gibi, Semih dışındaki diğer gençler de kulübeye hapsoldu.

Beşiktaşta Demir Ege Tıknaz kulübeye hapsoldu Fernando Santos unuttu

Beşiktaş’ın geleceği olarak gösterilen gençler arasında ilk formayı alan isimler arasında olan Demir Ege Tıknaz, Teknik Direktör Fernando Santos’un gelişiyle birlikte unutuldu.

Haberin Devamı

Bu sezon Şenol Güneş döneminde takıma giren, bir bölümde ilk 11 arasında kendini gösteren 19 yaşındaki futbolcu, U19 takımındaki arkadaşı Semih Kılıçsoy ile birlikte siyah-beyazlıların yetenek vaat eden isimleri arasında yer alıyordu. Ancak 28 Ocak’taki Sivasspor karşılaşmasından alınan 1-0’lık mağlubiyet, Demir Ege’nin sonu oldu. Portekizli teknik adam, bu maçla birlikte genç futbolcuyu ilk 11’den keserken, son 6 karşılaşmada da sadece bir dakika forma şansı bulabildi.

Şenol Güneş döneminde genelde orta sahada oynayan Demir Ege Tıkmaz, ön libero ihtiyacından dolayı Santos tarafından bu bölgeye oturtulmuştu. Ancak Portekizli çalıştırıcı, Al Musrati’nin yanında tercihini Amartey’den yana kullandı. Genelde Libyalı oyuncuyla Salih Uçan’ı partner yapan Fernando Santos, onun bulunmadığı maçlarda ise stoper olmasına rağmen Ganalı futbolcuya görev verdi.

Haberin Devamı

MEHMET EKŞİ: NİYE OLMASIN?

Beşiktaş Futbol Akademisi Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Mehmet Ekşi, Double Pass iş birliğiyle yürütülen Akademi Projesi’ni övdü. Siyah-beyazlı çalıştırıcı, “Bu kadar değerli bir girişimi ben ilk defa görüyorum. Tabii bunu el birliğiyle daha yukarılara çekmek lazım. Bir insan değerli bir fikir ortaya attığı zaman ona destek vermek lazım” dedi.

Mehmet Ekşi, A Milli Takım’ın EURO 2024’te başarılı olacağına inandığını sözlerine ekleyerek, “Şu son dönemde gördüğüm A Milli Takım’ın final oynayacağını içimden geçiriyorum. Niye olmasın? Zaman zaman bunu başarabiliyoruz. Sürdürülebilir yapamıyoruz. Neden? Akademilerle ilgili sorunlarımızı bir an önce çözersek, bence Türkiye’nin Almanya’dan hiçbir eksiği kalmaz” ifadesini kullandı.