Beşiktaş Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay yerine 4 aday! Antonio Conte'den vazgeçildi

Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay yerine 4 aday! Antonio Conte'den vazgeçildi

15.12.2023 - 22:05 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ta yeni bir yapılanmaya hazırlanan kurmayların ara transfer döneminde takımın başına yabancı bir teknik direktör getirmeyi planladığı öne sürüldü. Siyah-beyazlıların bu doğrultuda 4 aday üzerinde durduğu aktarıldı.

Beşiktaşta Rıza Çalımbay yerine 4 aday Antonio Conteden vazgeçildi

Rıza Çalımbay yönetimindeki Beşiktaş'ta gelecek sezon planlaması için ara transfer döneminde harekete geçileceği iddia edildi. Siyah-beyazlıların ara transfer döneminde Rıza Çalımbay'la yollarını ayırarak takımın başına yabancı bir teknik direktörü getirmeyi planladığı belirtildi.

Haberin Devamı

Süper Lig devinin bu doğrultuda 4 teknik direktörle görüştüğü ya da görüşmeyi planladığı vurgulandı. Antonio Conte'den yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçen Hasan Arat yönetiminin listesindeki 4 aday netlik kazandı.

İtalyan teknik adamla yapılan görüşmelerde nabız yoklandığı ancak hem ekibinin maliyeti hem de istediği bütçeler nedeniyle bu anlaşmanın sağlanamadığı kaydedildi. Sports Digitale'in haberine göre; Rıza Çalımbay'la yollarını ayırmayı planlayan kurmayların devre arasında yabancı bir teknik adamı göreve getirerek gelecek sezonun planlamasını yapmayı ve adaptasyon sürecini atlatmayı planladığı aktarıldı.

Beşiktaş'ın bu doğrultuda görüştüğü ya da görüşmeyi planladığı isimlerin Bruno Genesio, Lucien Favre, Julen Lopetegui ve Graham Potter olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

GERÇEKLEŞİRSE 4'ÜNCÜ TEKNİK DİREKTÖR OALCAK

Beşiktaş'ta devre arasında teknik direktör değişimi yaşanması halinde dikkat çeken bir detay ortaya çıkacak. Ara transfer döneminde göreve getirilmesi planlanan yabancı teknik direktör, siyah-beyazlıların bu sezon 4'üncü teknik direktörü olacak.

Şenol Güneş yönetiminde sezona başlayan Beşiktaş'ta daha sonra Burak Yılmaz göreve getirilmiş, Burak Yılmaz'ın istifasının ardından Rıza Çalımbay'la anlaşma sağlanmıştı.

BRUNO GENESIO KİMDİR?

Teknik direktörlük kariyerine FC Villefranche'de başlayan Bruno Genesio daha sonra Besançon RC, Olimpik Lyon, Beijin Guoan ve Rennes'i çalıştırdı. 57 yaşındaki teknik direktör genellikle 4-3-3 ofansif taktiğini kullanırken, ortalama görev süresinin 2.06 yıl olduğu gözlemlendi.

LUCIEN FAVRE KİMDİR?

FC Echallens'te teknik direktörlüğe başlayan Lucien Favre daha sonra Yverdon Sport, Servette, Zürich, Hertha Berlin, Borussia Mönchengladbach, Nice ve Borussia Dortmund'u çalıştırdı. 66 yaşındaki İsviçreli teknik direktörün genellikle 2.82 yıl görev aldığı takımlarda 4-2-3-1 taktiğini kullanması dikkat çekti.

GRAHAM POTTER KİMDİR?

Norveç'te kadın futbolu sorumlusu olan Graham Potter daha sonra Östersund, Swansea City, Brighton Hove Albion ve Chelsea'yi çalıştırdı. 48 yaşındaki teknik direktör, 3.05 yıl ortalamayla görev aldığı takımlarla genellikle 3-1-4-2 taktiğini kullandı.

Haberin Devamı

JULEN LOPETEGUI KİMDİR?

Rayo Vallecano'da teknik direktörlüğe başlayan Julen Lopetegui daha sonra Real Madrid Castilla, İspanya U20 Milli Takımı, İspanya U19 Milli Takımı, İspanya U21 Milli Takımı, Porto, İspanya Milli Takımı, Real Madrid, Sevilla ve Wolverhampton'da görev aldı. 57 yaşındaki teknik direktör çalıştığı takımlarda 1.74 yıl ortalamasıyla görev alırken genellikle 4-3-3 taktiğini tercih etti.

Yazarlar