Skorer Bi daha

Bi daha

23.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bi daha

Bi daha

Bilal MEŞE

TOSHACK, Bayern Münih maçı öncesinde, "Bu ligde misafir değiliz, zirveye oynayacağız" diye açıklama yaparken, bıyık altından "Hadi canım sende" diye kıs kıs gülenler vardı. Galli'yi bu denli iddialı konuşturan da kuşkusuz Kartal'ın büyüklüğüydü. Ama Toshack'ın da hakkını yememeli. Mükemmel bir çalıştırıcılığının yanı sıra, mükemmel taktisyen.
Toshack'ın tutuculuğu belki bazı çevreleri rahatsız edebilir. Ancak taviz vermemesi ve de disiplini ön planda tutması en büyük özelliği. İşte bu faktörleri bir araya getirdiğiniz anda, Kartal'ın eski günlerine dönmesinin nedenlerini çok iyi anlarsınız.
Kartal, İnönü Stadı'nda PSG karşısındaki muhteşem futbolundan dün çok uzaktı. Belki tribünler ortaya konulan futbolu ve tempoyu beğenmemiş hatta sıkılmış olabilirler. Ancak Toshack, Göteborg karşısına değişik bir taktikle çıkardı futbolcularını. Siyah - Beyazlılar defansta çakılı oynarlarken, oyunu sağ kanada yıktılar ve sol kanatta görev yapan Serdar'ı rakip kaleye bindirmeyi düşündüler. Ne var ki bunu da sahaya olumlu yansıtamadılar. Ancak unutulmasın ki, bu bir lig ve puan savaşı. Bazı oyunlarda futboldan çok alınacak skor önemlidir. Nitekim üç puanlık golü Oktay'ın ayağından ilk dakikalarda bulan Kartal, akıllı bir şekilde oyunu rölantiye aldı, uyuttu ve rakibi demoralize etti.
Göteborg, uzun boylu olma avantajını sadece ölü toplarda kullanmak istedi. Ancak Beşiktaş savunma bloğunun rizikosuz oynaması nedeniyle kalesinde olağanüstü bir sıkıntı yaşamadı. Olanlarda ise Mrmiç garantisi vardı.
Kartal, bu anlamlı ligde ezilmiyor, eziyor, üzmüyor, üzüyor ve gurur veriyor. Oktay mükemmel bir gol attı, çok da kaçırdı. Ama yine O'nu seviyor ve kalbimizin başköşesine koyuyoruz.