Almanya Bundesliga Borussia Dortmund'da Nuri Şahin gerçekleri ortaya çıktı! 'Anlaşmada gizli seçenek'

Borussia Dortmund'da Nuri Şahin gerçekleri ortaya çıktı! 'Anlaşmada gizli seçenek'

30.12.2023 - 09:29 | Son Güncellenme:

Antalyaspor'dan ayrılarak efsanesi olduğu Borussia Dortmund'a yardımcı antrenör olarak giden Nuri Şahin, Sven Bender ile birlikte Terzic'in yardımcılığını üstlenecek. Alman basını Nuri Şahin'in Dortmund'da kısa süre içinde Terzic'in yerini alabileceğini öne sürdü.

Borussia Dortmundda Nuri Şahin gerçekleri ortaya çıktı Anlaşmada gizli seçenek

Antalyaspor'da şoke eden ayrılık yaşandı. Kırmızı-beyazlı takımla istikrarlı bir şekilde yoluna devam eden Nuri Şahin ani bir kararla Borussia Dortmund'un yardımcı antrenörlüğüne getirildi.

Haberin Devamı

Alman basını Dortmund yetkilileri ve Nuri Şahin'in uzun süredir görüşme gerçekleştirdiğini ve yapılan görüşmelerin dün sonuç verdiğini yazdı. Bild'de yer alan habere göre Nuri Şahin, Sven Bender ile Edin Terzic'in yardımcılığına getirilirken özellikle Nuri Şahin'in Terzic'i tehdit eder bir pozisyonda olabileceği öne sürüldü.

Borussia Dortmundda Nuri Şahin gerçekleri ortaya çıktı Anlaşmada gizli seçenek

İŞLER KÖTÜYE GİDERSE...

Bild'in haberine göre Borussia Dortmund, ligin ikinci yarısında da istikrarsız bir görüntü çizerse Terzic'in gölge yardımcısı konumunda bulunan Nuri Şahin'in teknik direktörlük pozisyonuna getirilebilir.

Haberde "Başkan Watzke, Dortmund'un sezonun ikinci yarısında baş antrenör Terzic yönetiminde ligde tökezlemeye devam etmesi halinde Nuri Şahin veya Sven Bender ile yeni bir başlangıca imza atabilir." denildi.

Haberin Devamı

Terzic'in istikrarsız bir görüntü sergilemesi halinde Dortmund yönetiminin acil bir şekilde Nuri Şahin veya Sven Bender'i takımın başına getirmeyi planladığı aktarıldı.

Borussia Dortmundda Nuri Şahin gerçekleri ortaya çıktı Anlaşmada gizli seçenek

TERZİC DE BENZER ŞEKİLDE GÖREVE GELMİŞTİ

Edin Terzic'in de benzer bir şekilde göreve getirildiği hatırlatıldı. Marco Rose'nin teknik direktörlüğü esnasında Dortmund'un ligde aldığı kötü sonuçların ardından Terzic, Dortmund'un maçlarını tribünden takip etmeye başlamış ve bu görüntü Marco Rose'yi baskı altına almıştı. Sonrasında Rose yerine Terzic göreve getirilmişti.

Nuri Şahin ve Sven Bender'in teknik heyete katılması Bild tarafından "Heyecan verici bir proje" sözleriyle okuyuculara aktarıldı.

Borussia Dortmundda Nuri Şahin gerçekleri ortaya çıktı Anlaşmada gizli seçenek

KICKER: FİKİR TERZİC'TEN ÇIKTI

Almanya'nın ünlü spor dergisi Kicker, Nuri Şahin ve Sven Bender'in Dortmund'da yardımcı antrenörlüğe getirilmesinin Edin Terzic'in fikri olduğunu yazdı.  Ayrıca habere göre Nuri Şahin eksik olan UEFA Pro lisansını da alacak. 

Kicker'da yer alan haberde şu ifadeler kullanıldı:

Son olarak Antalyaspor'da takımın başındaki isim olan Nuri Şahin için bu ilk etapta bir geri adım anlamına geliyor. Ancak futbolculuk döneminde sık sık bir teknik direktör gibi düşünen ve Jürgen Klopp, Jose Mourinho ve Thomas Tuchel gibi teknik direktörlerden çok şey öğrenen eski stratejist, çok iyi tanıdığı BVB patronu Watzke ile yaptığı yoğun görüşmelerin ardından Dortmund'a dönmeye ikna oldu.

Haberin Devamı

Şimdi Dortmund'da, gelecekte üst düzey bir ligde saha kenarında sorumluluk alabilmek için eksik olan UEFA Pro Lisansını alacak. Bu nedenle BVB'nin kulüpte Terzic'in uzun vadede potansiyel bir halefine sahip olduğu açık. Şahin ve Bender'in BVB ile 30 Haziran 2025'e kadar sözleşmeleri bulunuyor.

Borussia Dortmundda Nuri Şahin gerçekleri ortaya çıktı Anlaşmada gizli seçenek