Hatayspor Böyle bitmemeliydi! Christian Atsu hayatını kaybetti

Böyle bitmemeliydi! Christian Atsu hayatını kaybetti

19.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 12 gündür Rönesans Rezidans’ın enkazında yapılan çalışmalar sonucunda herkesi kahreden o acı haber geldi. Christian Atsu’nun önce kişisel eşyaları bulundu, ardından da oyuncunun dairesine ulaşılarak hayatını kaybettiği belirlendi.

Böyle bitmemeliydi Christian Atsu hayatını kaybetti

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizde hissedilen deprem felaketi sonrası Rönesans Rezidans’ın yıkılmasıyla enkaz altında kalan Hatayspor’un futbolcusu Christian Atsu’dan herkesi kahreden haber geldi.

Haberin Devamı

Enkaz çalışmalarının 12. gününde Ganalı oyuncunun cansız bedenine ulaşıldı. 31 yaşındaki futbolcunun menajerleri tarafından yapılan açıklamada da Atsu’nun hayatını kaybettiği belirtildi. Hatayspor Kulübü de “Başımız sağ olsun. Göçük altında kalarak hayatını kaybeden futbolcumuz Christian Atsu’nun cenazesi memleketi Gana’ya gönderilmek üzere yola çıkmıştır. Seni unutmayacağız Atsu. Mekanın cennet olsun güzel insan. Üzüntümüzün tarifi yok. Huzur içinde uyu” açıklamasını yayınladı.

Önceki gün akşam saatlerinde Atsu’nun kişisel eşyaları bulundu, arama çalışmalarının sonunda da dün sabah Atsu’nun vefat ettiği bildirildi. Atsu’nun cenazesinin kendi dairesinde bulunduğu aktarıldı.

03.30'DA EVİNE GEÇTİ

Haberin Devamı

Özellikle Atsu’nun 5 Şubat’ta depremden saatlerden önce Kasımpaşa karşısında son saniyede attığı frikik golü ve yaşananlar acıyı daha da artırdı.

Kasımpaşa maçında attığı gol Atsu’nun aslında hayatının kırılma anlarından biri oldu. O maçın ardından teknik direktör Volkan Demirel, Kasımpaşa mücadelesini Atsu’nun yeniden çıkış maçı olarak nitelendirmiş hatta nerdeyse ayrılığa hazırlanırken attığı galibiyet golüyle kendini bulacağını belirtmişti.

Haberin Devamı

Depremden önce de gece 03.30’a kadar takım arkadaşı Adekugbe’nin evinde olan Ganalı futbolcu, daha sonra kendi evine geçtiğinde 04.17’de meydana gelen depreme yakalandı.
10 saat içerisinde arka arkaya gelen 7.7 ve 7.6’lık depremlerle Rönesans Rezidans çöktü. 12 günü aşan sürede arama çalışmaları sonucunda maalesef herkesi kahreden haber geldi. Christian Atsu, çok genç bir yaşta aramızdan ayrıldı.

Haberin Devamı

Kariyeri boyunca önemli liglerde ve kulüplerde boy gösteren Christian Atsu, saha dışında da son derece iyiliksever bir insandı. 31 yaşındaki futbolcu başta ülkesi Gana olmak üzere tüm Afrika ülkelerinde çocuklar için çalışmalar yapıyordu. child.org adlı site sayesinde Afrika’daki çocukların futbolla tanışması, eğitimlerini görmesi ve tüm ihtiyaçlarının karşılanması için emek harcıyordu.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Gana Dışişleri Bakanlığı, Christian Atsu’nun vefatının ardından bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, konuyla ilgili haberi büyük bir üzüntüyle öğrendikleri belirtilerek “Christian Atsu’nun naaşı bulunduğunda kız kardeşi ve ağabeyi olay yerinde bulunuyordu. Elçilik, cenazenin Gana’ya nakledilmesi için gerekli girişimlerde bulunmaktadır” denildi.

Gana’da Devlet Başkanı Nana Addo Dankwa Akufo-Addo yayınladığı mesajda “Christian Atsu’nun dul eşine, çocuklarına ve ailesine, üzücü ölüm haberi nedeniyle en içten taziyelerimi sunuyorum. Çok özlenecek” dedi.

Haberin Devamı

Futbol dünyası Christian Atsu'nun vefatıyla büyük bir üzüntü yaşadı. 31 yaşındaki futbolcu için dünyanın dört bir yanından baş sağlığı mesajları yayınlandı.

"KELİMELERE DÖKEMİYORUM"

Hatayspor’un teknik direktörü Volkan Demirel, yaptığı açıklamada büyük bir üzüntü yaşadığını belirtti. Son Kasımpaşa maçındaki sevinç anının fotoğrafını yayınlayan Demirel, “Acımın tarifini kelimelere dökemiyorum. Acısı hiç bitmeyecek. Her zaman büyük bir sevgi ve saygıyla hatırlanacaksın. Mekanın cennet olsun güzel insan. Hepimizin, tüm sevenlerinin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

FUTBOL DÜNYASI YIKILDI

Christian Atsu’nun vefat haberi tüm futbol dünyasını kahretti. Hem Atsu’nun eski kulüpleri hem takım arkadaşları hem de FIFA, UEFA ve Premier Lig açıklamalar yaptı.

İşte o açıklamalardan bazıları şöyle:

FIFA: “Christian’ın ailesine, arkadaşlarına ve Hatayspor’daki herkese en derin taziyelerimizi gönderiyoruz. Huzur içinde yat Christian”

Premier Lig: “Türkiye ve Suriye’yi vuran depremlerde Christian Atsu’nun hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduk. Düşüncelerimiz ve başsağlığı dileklerimiz, Christian’ın ailesi, arkadaşları ve bu trajik olaydan etkilenen herkesle birliktedir”

Newcastle United: “Christian Atsu’nun Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremlerde trajik bir şekilde hayatını kaybettiğini öğrenmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Huzur içinde yat Christian”

Chelsea: “Chelsea Futbol Kulübü’ndeki herkes, eski oyuncumuz Christian Atsu’nun trajik ölümünü öğrenince yıkıldı. Düşüncelerimiz ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte”

Porto: “2013 yılında şampiyon olan kadromuzda yer alan Christian Atsu’nun vefat haberini derin bir üzüntüyle aldık. Mekanı cennet olsun”

TÜM KULÜPLER YASTA

Türkiye Futbol Federasyonu ve diğer Süper Lig ve TFF 1. kulüpleri de Atsu’nun vefat haberinin ardından başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajlardan bazıları şöyle:

TFF: “Atsu’nun hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Atsu’nun ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Hatayspor camiasına başsağlığı dileriz.”

FENERBAHÇE: “Hepimizin başı sağ olsun. Atsu’ya Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Hatayspor camiasına başsağlığı dileriz.”

GALATASARAY: “Christian Atsu’nun ailesine, sevenlerine ve Hatayspor camiasına başsağlığı dileriz.”

BEŞİKTAŞ: “Hep kalbimizde olacaksın Atsu. Ailesine, yakınlarına, sevenlerine ve Hatayspor camiasına başsağlığı dileriz.”

TRABZONSPOR: “Atsu’nun deprem felaketi sonucu hayatını kaybettiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Başsağlığı dileriz.”

BAŞAKŞEHİR: “Atsu’nun ailesine, sevenlerine ve Hatayspor camiasına başsağlığı dileriz.”

GANA, ATSU'YA AĞLIYOR

Hayatını kaybeden Christian Atsu’nun ülkesi Gana’da da büyük bir üzüntü vardı. Ghanasoccernet haber sitesi konuyla ilgili gelişmeleri ‘Gana, Christian Atsu’nun Türkiye’deki deprem enkazında cansız bedenine ulaşılmasıyla sarsıldı’ başlığıyla yayınladı.
Son olarak Balıkesirspor forması giyen Ganalı futbolcu Mahatma Otoo, “Gana için çok üzücü bir haber. Huzur içinde uyu kardeşim” dedi.
Futbolcunun menajeri Nana Sechere twitter hesabında şu satırları kaleme aldı: “Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bu vesileyle herkese duaları ve destekleri için teşekkür etmek istiyorum. Gerekli düzenlemeleri yaparken, herkesin bu çok zor dönemde ailenin mahremiyetine saygı duymasını rica ediyorum.”

Öte yandan Gana Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada bu hafta sonu ülkede gerçekleştirilecek olan tüm maçlarda Christian Atsu’nun hayatını kaybetmesi nedeniyle saygı duruşunda bulunulacağı duyuruldu.

Christian Atsu’nun depremde yıkılan Rönesans Rezidans’ın enkazından çıkarılan cenazesi dün İstanbul’a gönderildi.

Hatay’da yapılan yasal işlemlerinin ardından ünlü futbolcunun cenazesi kara yoluyla Adana Havaalanı’na getirildi. Atsu’nun ikiz kız kardeşi Christiana ve ağabeyi Christian ile Ganalı bürokratlar tarafından teslim alınan cenaze, Dışişleri Bakanlığının himayesinde Türk Hava Yollarının TK 2461 sefer sayılı uçağıyla İstanbula gönderildi. Atsu’nun cenazesinin daha sonra ülkesi Gana’ya gönderileceği öğrenildi.

ARKA ARKAYA ACI HABERLER

Hatayspor’da dün Christian Atsu’nun ardından acı haberler gelmeye devam etti. A Takım malzeme sorumlusu Onur Akdeniz, U15 takımı futbolcusu Fatin Can, U14 futbolcusu Hamza Sürer altyapı kaleci antrenörü Hüseyin Danahaliloğlu ve tesis mutfak personeli Suzan Berber’in hayatlarını kaybettikleri açıklandı. Hatayspor’dan yapılan açıklamada hayatını kaybedenler için tek tek baş sağlığı mesajı yayınlandı. Teknik direktör Volkan Demirel de sosyal medya hesabından vefat eden herkese baş sağlığı diledi.