Trabzonspor Bu tarlada bu kadar olur!

Bu tarlada bu kadar olur!

19.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bordo-mavili ekip Volkan’ın golüyle önde başladı. Ev sahibi, ikinci yarıda rakibini ablukaya aldı, Shelton’ın kafası tabelaya beraberlik golü olarak asıldı

Bu tarlada bu kadar olur

Trabzonspor, sezonun ilk maçında fırsat tepti, galip götürdüğü müsabakadan beraberlikle ayrıldı: 1-1
9’da Kardemir Karabükspor’dan Birol’un serbest vuruştan ceza sahasına yaptığı orta Mustafa Yumlu’da kaldı.
20’de Soner Aydoğdu ceza sahasının sağında bulunan Volkan’ı gördü. Bu futbolcu, önünde bulduğu topu yerden düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 0-1.
25. dakikada, Olcan’ın serbest vuruştan ceza sahasına yaptığı ortada top savunmadan tekrar kendisine döndü. Olcan’ın yeniden ortaladığı topa kimse dokunamadı.
28’de Uğur’un sağ kanattan kullandığı uzun taç atışında Bilal’in şutu kaleci Tolga’da kaldı.
31. dakikada, Volkan’ın ceza sahasına kadar girerek çektiği şut üstten auta çıktı.
38’de Cernat’ın ara pasına hareketlenen Shelton’un pozisyonunu kalesini terk eden Tolga yatarak önledi.
45. dakikada, Cernat’ın ceza sahasına kullandığı serbest vuruşta uygun durumdaki Mabiala dokunamayınca defans topu uzaklaştırdı.
55’te Volkan’ın sağ çaprazdan kaleye gönderdiği topa Olcan dokundu. Top ağlarla buluşurken, hakem ofsayt kararı verdi.
58. dakikada, Mehmet Yıldız kalesini terk eden kaleci Tolga’yı geçerken açısını kaybedince pozisyondan yararlanamadı.
81. dakikada, Cernat’ın korner atışına yükselen Shelton’un kafa şutu ağlara gitti: 1-1.
84’te Zokora’nın pasıyla buluşan Sapara’ın sol çaprazdan çektiği şutu Mabiala araya girerek kaleye gitmesini önledi.
88. dakikada, Cernat’ın korner atışına yükselen Hakan’ın kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.





Haberin Devamı

İÇLER ACISI!

- Necmettin Şeyhoğlu Stadı’nın kötü zemini maçın da önüne geçti. İl Müdürlüğü tarafından geçen sezonun bitiminden sonra bakıma alınmayan ve kendi haline bırakılan saha adeta köstebek yuvasını andırıyordu. Milyon dolarların döndüğü Türk Futbolu’nda yaşanan bu ilkellik “pes” dedirtti.
- Stadın kapalı ve protokol trübünlerinin tadilatta olması nedeniyle buraya seyirci alınmadı. Ancak karşılaşma oynanırken inşaata giden üç top da geri gelmedi.
- İki takım oyuncuları 35 derece sıcağın altında mücadele etmek zorunda kaldı. Son 10 dakikada kadar kavurucu güneşin etkisi futbolcuları bir hayli zorladı.
- Turnike sisteminde yaşanan arıza yüzünden taraftarlar
maçın başlarını izleyemedi. Sorunun giderilmesiyle birlikte 15. dakikadan sonra seyirciler içeri girebildi.


Haberin Devamı

Kaybın telafisi Avrupa’da!
Trabzonspor Antrenörü Şeref Çiçek, galibiyetle başlamak istediklerini ancak başaramadıklarını söyledi.
Çiçek, “İlk yarı öne geçtik. Götürecek gücümüz de vardı. İkinci devre kontrol altında tutalım, kontrataklarla gidelim dedik ve bir iki kontra atağımız da oldu. Birazcık daha kısa adımlarla ani atak yakalamayı düşündük. Sona doğru götürdük. Ama duran toptan golü yedik. Trabzonspor olarak gücümüz yerinde, kadromuz üç puanlar alacak güçte. Önümüzde Avrupa maçı var. İnşallah buradaki puan kaybını orada alacağımız galibiyetle telafi ederiz” dedi.

‘Bu futbolla sonuç iyi’
Karabükspor Teknik Direktörü Skibbe, ilk yarım saatlik futbollarını eleştirdi, “İlk yarıda oynanan kötü futboldan sonra bu sonuç iyi” dedi.
Alman teknik adam, “Yararlanmamız gereken belirli oyuncularımızdan faydalanamadık. İkili mücadelelerden galip ayrılamadık. Bilal’i oyundan alıp bir reaksiyon yaptık. Bilal’in kötü oynadığından değil, bir reaksiyon olması gerektiği için böyle oldu. Shelton oyuna girdi, oyun döndü. Galibiyet olabilirdi, ancak beraberlikten de mutluyum” diye konuştu.

Karavanacı Trabzonspor!
Karabükspor deplasmanında 2 puan bırakan Trabzonspor, 90 dakika boyunca rakip kaleyi 1 kez tutturdu. Bordo-mavili takım, Karabük kalesine 9 şut atarken, 1 kez isabet sağladı. Volkan Şen’in ilk yarıdaki vuruşu golü de getirdi. Karabükspor 2012 yılı içinde sahasında oynadığı lig maçlarında hiç yenilmedi. Geçen sezon ligin ikinci yarısında evinde oynadığı 9 maçta 8 galibiyet, 1 beraberlik alan kırmızı-mavili takım, 10. maçtan da eşitlikle ayrıldı. Bu arada maçın 43. dakikasında Celustka ile çarpışan Soner hastaneye kaldırıldı. Karnına krampon darbesi gelen genç oyuncu yapılan kontrolün ardından hastaneden ayrılarak kafileye katıldı.

Yazarlar